Općina Vidovec

Vidovečki vatrogasci dobili vatrogasno vozilo vrijedno 320 tisuća eura

Značajna 'prinova' za vidovečke vatrogasce.

U povijesti dužoj od 130 godina u vidovečkom vatrogastvu bilo je mnogo razloga za zadovoljstvo i veselje. Nema nikakve dvojbe da je na toj ljestvici značajan događaj nabavka višenamjenske autocisterne za vodu. Riječ je vatrogasnom vozilu vrijednom 320 tisuća eura opremljenom najsuvremenijom vatrogasnom opremom.

– Ponosni smo i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u procesu dobivanja ovog vozila. Sa sigurnošću mogu reći da će biti korišteno i održavano na najbolji način, na dobrobit svih mještana Općine Vidovec pa i šire, svugdje gdje bude potrebe za našom pomoći. Mi smo dobrovoljni vatrogasci i uvijek smo spremni djelovati – rekao je predsjednik društva Josip Papec u prigodi preuzimanja vatrogasnog vozila.

Dolazak novog vatrogasnog vozila bio je povod da se ispred vatrogasnog doma u Vidovcu okupi više desetaka vatrogasca svih generacija, njihovih obitelji i prijatelja. Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, koji dolazi iz jedne od najuglednijih vidovečkih vatrogasnih obitelji, izrazio je zahvalnost hrvatskoj Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Damiru Habijanu zbog doprinosa koji su dali kako bi vatrogasna cisterna došla u ruke vidovečkih vatrogasaca.

– Lijepo je vidjeti zadovoljstvo na licima vatrogasaca DVD-a Vidovec, tim više što su nebrojeno puta pokazali da su uvijek spremni pomoći. To su ljudi koji žive plemenite ideje vatrogastva. Osim toga, oni su nositelji mnogih društvenih aktivnosti u Općini Vidovec. Nećemo stati na ovome vozilu. Znamo što nam je sljedeći cilj. To je izgradnja zgrade sa spremištima Vatrogasnog centra Vidovec na novoj lokaciji. Imamo jasan plan i on će biti realiziran uz pomoć partnera. Od novoga vozila korist će imati cijela Vatrogasna zajednica Općine Vidovec – rekao je načelnik Hranić, inače vatrogasni časnik 1. klase, a u vatrogastvu djeluje je više od 40 godina.

Kad je riječ o nabavci nove vatrogasne opreme i vozila nitko nije sretniji od zapovjednika. Zapovjednik DVD-a Vidovec Zdenko Buhin s puno znatiželje istraživao je svaki kutak novog vatrogasnog vozila te rekao:

– Dobivanjem na korištenje ovoga vozila DVD Vidovec je kompletirao svu opremu potrebnu za uspješno i sigurno provođenje intervencija. Ovo je veliki dan za vidovečko vatrogastvo jer smo dobili vatrogasno vozilo vrhunskih karakteristika što nas obvezuje na još kvalitetniji rad i veće uključivanje mladih u dobrovoljno vatrogastvo.

Zadovoljstvo zbog dobivanja novog vatrogasnog vozila nije skrivao ni Antun Kruhek, počasni predsjednik društva, koji u vatrogastvu djeluje više od šezdeset godina.

– Desetljećima sudjelujem u vatrogastvu, posebno u radu DVD-a Vidovec i taj razvoj pratio sam iz prve ruke. Uvijek smo se veselili kupnji svakog dijela vatrogasne opreme ili vozila. Nije uvijek bilo lako održati društvo i biti učinkovit u obavljanju vatrogasnih zadaća. Vozilo kojeg gledam je vrhunsko i veliki iskorak u tehničkoj opremljenosti društva. Drago mi je da se mladi uključuju u rad društva. Mladi su nova energija i zato sljedeći zadatak svih odgovornih u društvu, a posebno načelnika općine Brune Hranića, treba biti izgradnja novog Vatrogasnog centra Vidovec. Naši vatrogasci su to zaslužili! Što su oni značili i što znače za Vidovec, govori više od 130 godina povijesti neprekidnog djelovanja DVD-a Vidovec – zaključio je Antun Kruhek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije