Općina Bednja

Općini Bednja odobreno 30 tisuća eura za sportske aktivnosti djece

Dobre vijesti.

Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Tom je prilikom Općini Bednja za programe sportskih aktivnosti dodijeljeno 30 tisuća eura. Riječ je o Odluci kojom se dodjeljuju financijska sredstva prijaviteljima na Pilot projekt javnog poziva, jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Financijska sredstva osigurana su u Državnom proračunu RH za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 4.892.000 eura, i to u tri grupe, ovisno o broju djece u jedinici lokalne samouprave. S obzirom na to da ima samo 136 djece, Općina Bednja svrstana je u treću grupu koja podrazumijeva jedinice lokalne samouprave s 399 djece i manje. Za tu je skupinu osiguran ukupan iznos od 2.758.092,14 eura, a sredstva je dobilo ukupno 114 prijavitelja.

Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknuo je općinski načelnik Damir Poljak.

– Zahvaljujem Ministarstvu što je prepoznalo još jedan dobro pripremljen projekt našeg općinskog tima. Zahvaljujući dodijeljenim sredstvima imamo priliku pripremiti i provesti sportske aktivnosti za naše najmlađe mještane kako bismo ih od malih nogu učili zdravim životnim navikama, a to su kretanje i rekreacija, uz druženje sa svojim vršnjacima – poručio je načelnik Poljak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije