vremenska prognoza

Kakvo će biti vrijeme danas? Pogađate – sunčano i vruće

Nastavlja se toplinski val i on će sigurno trajati najmanje do nedjelje.

Vrijeme danas neće biti posebno drugačije nego prethodnih desetak dana. Jedina promjena su nešto niže dnevne temperature te narančasti (umjesto crveni) alarm DHMZ-a.

Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti su uz umjeren i jak razvoj oblaka u drugom dijelu dana vjerojatni lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebice na istoku moguće i jače izraženi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, uz obalu prijepodne pa ponovno krajem dana i bura, podno Velebita i jaka. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37 °C, u Dalmaciji mjestimice malo viša.

Vrijeme sutra

Pretežno sunčano. U unutrašnjosti ponegdje jači razvoj oblaka, moguće i lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebno na istoku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, sredinom dana i popodne ponegdje sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu između 23 i 28 °C. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, u Dalmaciji malo viša.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije