Općina Gornji Kneginec

Gornji Kneginec: Predstavljena omotnica i prigodni poštanski žig

Prigodni poštanski žig bio je u upotrebi isključivo 16. srpnja 2024. godine u poštanskom uredu u Turčinu.

U utorak 16. srpnja 2024. godine u poštanskom uredu 42204 Turčin predstavljena je omotnica i prigodni poštanski žig povodom 20 godina od usvajanja službenog grba Općine Gornji Kneginec.

Prisutnima su se obratili autor prigodnog poštanskog žiga i član Varaždinskog kluba kolekcionara Marko Vitez, gospođa Zdravka Bogdanić, kontrolorka iz Hrvatske pošte i predsjednik Općinskog vijeća Marko Brezovec. Prigodni poštanski žig i omotnica nastali su na inicijativu Općine Gornji Kneginec, a sve u sklopu proslave Dana Općine Gornji Kneginec. Omotnicu je grafički oblikovao i izradio Igor Furjan.

Prigodni poštanski žig bio je u upotrebi isključivo 16. srpnja 2024. godine u poštanskom uredu 42204 Turčin. Spomenuti je žig u upotrebi samo taj dan kada će se njime pečatirati sve odlazne pošiljke, a nakon čega će biti trajno pohranjen u muzeju Hrvatske pošte. S obzirom na to da je žig u upotrebi samo jedan dan i da će pečatirane pošiljke biti svojevrsni unikat kolekcionarske vrijednosti, svi prisutni građani, a naročito kolekcionari, mogli su svoja pisma i dopisnice poslati iz pošte Turčin i na taj način promovirati Kneginec u zemlji i svijetu.

Podsjetimo, dana 16. srpnja 2004. godine Općinsko vijeće Općine Gornji Kneginec je na svojoj 28. sjednici donijelo Odluku o opisu i uporabi grba i zastave Općine koji se još uvijek službeno i koristi. U spomen na taj događaj od prije 20 godina nastali su omotnica i prigodni poštanski žig.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije