Varaždinska građanska garda

Treća topnica Građanske garde je glumica Hana Hegedušić

Nastavlja se sezona glasnog pucnja na Starom gradu.

Treću srpanjsku subotu Varaždinska građanska garda nastavlja sezonu smjene straže uz glasni pucanj iz varaždinskog topa ispred Starog grada.

Nakon smjene straže od 11 do 12 sati ispred gradske vijećnice, Purgari ovotjedni pucanj iz topa posvećuju Hani Hegedušić, dramskoj prvakinji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Hana Hegedušić rođena je u Zagrebu gdje je završila Akademiju dramskih umjetnosti 2002. godine. Ova kazališna, televizijska i filmska glumica 2007. godine seli na Varaždin Breg, a od 2009. godine je zaposlena u HNK Varaždin gdje nakon nekoliko godina rada postaje dramska prvakinja.

Hanu znamo po brojnim kazališnim i filmskim ulogama, no jedna od najvažnijih je zasigurno ona u mjuziklu „Last Five Years“ (Posljednjih pet godina) u kojoj igra ulogu Cathy kojom je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta. Za svoja je glumačka ostvarenja i izniman dugogodišnji doprinos u kulturi grada Varaždina primila Medalju Grada Varaždina. Hanu ćemo od jeseni ponovno pratiti i na malim ekranima u drugoj sezoni serije „Dnevnik velikog Perice“.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije