Općina Vidovec

Općina Vidovec daje podršku najmlađima

Načelnik Bruno Hranić ističe da će se Općina i dalje marljivo brinuti o novorođenčadi i njihovim obiteljima.

Općina Vidovec, do sada, u 2024. godini bilježi 28 novorođene djece, za koje će biti isplaćena jednokratna naknada od 200 eura po djetetu. Općina se ponosi kontinuiranim ulaganjem u najmlađe sugrađane, što pridonosi pozitivnom prirodnom prirastu. Kroz različite oblike pomoći, nastoji osigurati najbolje uvjete za novorođenčad i njihove obitelji.

Općina Vidovec isplaćuje novčane naknade za novorođenčad, sufinancira boravak u dječjim vrtićima i produženom boravku u školi, sufinancira troškove kupnje radnih bilježnica, prijevoz učenika i srednjoškolaca te daje stipendije za učenike i studente. Također financira školsku kuhinju, maturalna putovanja i školske izlete za djecu slabijeg imovinskog stanja.

Načelnik Bruno Hranić ističe da će se Općina i dalje marljivo brinuti o novorođenčadi i njihovim obiteljima, osiguravajući potrebnu podršku za zdrav i sretan početak života. “Vidovec je i dalje Općina-prijatelj djece, što se vidi iz brojnih mjera koje provodimo kako bismo podržali naše najmlađe sugrađane,” dodao je Hranić. Proširenje dječjeg vrtića samo je jedna od tih mjera, koja pokazuje predanost Općine stvaranju uvjeta za sretan i siguran razvoj djece.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije