nadzor vozača

Vozači, pripazite: Varaždinska policija pojačano nadzire promet

Provodit će mjere na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim cestama na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji – oglasili su se iz policije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije