Općina Bednja

FOTO ‘Bistrički licitari’ pobjednici 36. tradicionalnog etno festivala Cvetlin 2024.

Čestitke pobjednicima!

Sastav “Bistrički licitari” pobjednik je 36. tradicionalnog etno festivala Cvetlin 2024. koji je ove subote održan u Cvetlinu. Prema odluci žirija, drugo mjesto pripalo je KUD-u “Cvetlinski zvon”, dok je treći sastav “Kompanjerosi”.

Dodajmo i da je publika izabrala svog pobjednika, a ove je godine nagrada pripala sastavu “Trakošćanci”.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, naglasio je da je Festival tradicija na koju su ponosni svi u općini Bednja te je zahvalio glazbenicima koji tu tradiciju neumorno njeguju. Ujedno je zahvalio i DVD-u Cvetlin na organizaciji Festivala, kao i KUD-u Cvetlinski zvon koji je nastupio na otvorenju.

– Nije bilo lako organizirati ovakvu manifestaciju i zato zahvaljujem DVD-u Cvetlin na dugogodišnjem trudu i brizi. Zahvaljujem i KUD-u Cvetlinski zvon koji je jednostavno naslonjen na DVD i koji sudjeluje u gotovo svim kulturnim i tradicijskim događanjima u Cvetlinu i općini Bednja – kazao je Poljak, a svim izvođačima poželio je da se ugodno osjećaju i da brojne posjetitelje razvesele svojom glazbom uz poruku da pobijedi najbolji.

Festival je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca i izaslanik župana Varaždinske županije, Zdenko Đuras, koji je čestitao na očuvanju ove tradicije koja traje već gotovo četiri desetljeća.

– Ovaj događaj pravo je kulturno i tradicionalno bogatstvo nadaleko poznato van granica općine Bednja, ali i Varaždinske županije. Ovo je tradicija koju dugi niz godina držite i koju dugi niz godina njegujete. Čuvajte je i cijenite i dalje te je ostavite za budućnost, za one koji dolaze – naglasio je Đuras dodajući kako ga je nastup KUD Cvetlinski zvon vratio u neka prošla vremena kada je i sam bio član kulturno-umjetničkog društva te imao prilike nastupati.

– Iz tog razloga znam koliko ovo vrijedi, koliko vrijede ova glazba i trud svih vas ovdje – završio je Đuras nakon čega je službeno otvorio Festival. Dodajmo da je okupljene uime organizatora DVD-a Cvetlin pozdravio predsjednik Stjepan Dukarić.

I ovogodišnji 36. tradicionalni etno festival Cvetlin 2024. organiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Varaždinske županije, Općine Bednja i Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja.

Riječ je o nadaleko poznatom festivalu koji njeguje tradicionalnu narodnu glazbu sjeverozapadne Hrvatske kojoj su okosnica violine i kontrabas, a prateći su uglavnom žičani instrumenti i harmonika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije