Grad Ludbreg

U Ludbreg stiže dodatnih 30 tisuća eura za popularizaciju STEM područja

Dobre vijesti.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić idući će tjedan u Zagrebu potpisati Ugovor u okviru Pilot projekta Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

– Veseli da je Ministarstvo regionalnog razvoja koje je preko norveških fondova financiralo izgradnju STEM centra Lori zadovoljno projektom i stalno nas motiviraju da se javljamo na razne natječaje. Postoji želja da se taj projekt kao jedan od najboljih iz tog fonda u Hrvatskoj replicira i bude uzor za druge slične projekte. Nedavno smo prijavili tako i ovaj manji projekt i dobili smo 30 tisuća eura. Projekt će provoditi STEM centar Lori, a uključivat će polaznike svih naših vrtića i učenike razredne nastave. Cilj je da od najranije dobi kod djece stvaramo ljubav prema STEM području, matematici, fizici, biologiji i kemiji – objašnjava gradonačelnik Dubravko Bilić.

Svrha ovog projekta za koji je Javni poziv raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju.

– Kroz stečeno znanje od najranije dobi, djeci će u daljnjem školovanju biti jednostavnije uključiti se u STEM područja koja su uglavnom deficitarna i svi koji se odluče za ta zanimanja bez nekih većih problema pronađu posao. Prijavili smo još nekoliko projekata iz tog područja, ovih dana očekujemo rezultate i vjerujemo kako će od jeseni prostor u STEM centru biti ispunjen dječjim glasovima. Ako uspijemo realizirati i projekt knjižnice uz STEM centar dobit ćemo jedan novi obrazovni prostor u našem Ludbregu – zaključuje gradonačelnik Bilić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije