UDVDR IVANEC

Malonogometni turnir u spomen na vukovarske branitelje održat će se 24. kolovoza

Prisjetit će se Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora.

19. memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje župe Kamenica Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića održat će se subotu, 24. kolovoza, na blagdan svetog Bartola apostola, nebeskog zaštitnika župe Kamenica.

    Manifestacija će, kao dio proslave Bartolovog u Kamenici, početi u jutarnjima satima, kada će se poginulim hrvatskim braniteljima odati počast prigodnom komemoracijom kod spomen obilježja u Kamenici, a u 16 sati i na njihovim posljednjim počivalištima na obližnjem kameničkom groblju.

    Svečanost otvaranja malonogometnog turnira bit će u 17:15 sati na sportskom igralištu u Žarovnici, nakon čega će revijalnu utakmicu odigrati dvije momčadi djece, dok će seniorski malonogometni turnir započeti u 18 sati. Podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 23 sata.

    Kotizacije za turnir nema, pobjedniku će pripasti prijelazni, te i pehar u trajno vlasništvo, drugo i trećeplasirani osvajaju pehare, a nagrade će biti uručene i najboljem strijelcu i golmanu.

    Prijave ekipa na broj 0998519159.

    Aktualni pobjednik turnira je ekipa Za Dedu, u kojoj je igrač i voditelj unuk Stjepana Vusića, Eduard.

    U programu turniru bit će dostupni i popratni sadržaji, očekuje se više stotina sudionika i posjetitelja, organiziraju ga Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec, a dugogodišnji pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja, grad Lepoglava i grad Ivanec.

    Ujedno, 19. memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tomu Jambora dio je programa UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-e Ivanec kojim se tijekom cijele godine odaje počast žrtvama Vukovara.

    Uz turnir, stradanje Vukovara obilježava se i predavanja u školama, Kolonama sjećanja i misama zadušnicama, kao i odavanjem počasti na mjestima stradavanja i mjestima sjećanja u Vukovaru i okolici, koje je u planu za sredinu prosinca.

    Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991. godine.

    Stjepan Vusić iz Jerovca kod Ivanca poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić iz lepoglavskog naselja Žarovnica su s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih agresora na farmi Ovčara kod Vukovara.

    Povezani sadržaj
    Preporučeno
    Najnovije