Nekretnine

Počinje izgradnja novog POS kvarta u Varaždinu

Počinje izgradnja ulice te prve POS zgrade u novom varaždinskom kvartu. Zgrada od 30 stanova bit će gotova do kraja sljedeće godine.

Uskoro počinje izgradnja prve POS zgrade u nastavku Ulice Ivana Nepomuka Petrovića u Varaždinu. Uvod je to u stvaranje novog varaždinskog kvarta, a danas je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj potpisao potrebne ugovore.

Prvi se doticao izvođenja radova na izgradnji nastavka ulice s tvrtkom Colas, dok se drugi ugovor odnosio na gradnju zgrade. Potonji je ugovor potpisao ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić s gradonačelnikom te predstavnicima zajednice gospodarskih subjekata – ZTB Gradnja i Euromonsan. Prva zgrada, od njih šest, imat će 30 stanova.

– Pokrenuli smo izgradnju jednog novog kvarta s ciljem priuštivog stanovanja našim sugrađanima. Dobili smo preko 850 prijava na natječaj na POS stanogradnju. Tijekom rujna će biti poznata rang lista. Projektiraju se druga i treća zgrada, a ciklički će se kroz dvije do tri godine izgraditi svih šest zgrada sa 180 stanova. Paralelno pripremamo i drugu lokaciju – Koblenzova. Čekamo i Vladine mjere, vidjet ćemo hoće li se državna razina uključiti jer mi s lokalne radimo što možemo – naglasio je Bosilj.

Ravnatelj Gradskih stanova Roman Veršić detaljnije je govorio o projektu POS-a i zgradama.

– ZTB Gradnja i Euromonsan ponudili su nešto manje od 4 milijuna eura za prvu POS zgradu. To je bila najpovoljnija ponuda. Kroz petnaestak dana uvodimo ih u posao i oni imaju rok od 12 mjeseci za završetak izgradnje zgrade, plus dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije i tehnički pregled zgrade. Do kraja 2025. zgrada bi trebala biti gotova. Očekujemo do kraja godine građevinsku dozvolu za drugu i treću zgradu – rekao je te nastavio:

– Zgrada će imati podzemnu garažu od 27 parkirnih mjesta, okolo će biti dosta zelenila i 15 vanjskih parkirnih mjesta. Zadovoljit će se normativ od 1,5 parkirno mjesto po stanu. Zgrada će imati podno grijanje s dizalicama topline. Imat će sustav najmoderniji sustav za zaštitu od požara. Jedno parkirno mjesto bit će električna punionica. Cijena kvadrata stana bit će 1.489 eura i 50 centi – kazao je Veršić.

Dodao je do će rang listu prijavljenih obraditi do sredine rujna pa će slijediti poziv prijavljenima koji su ispunili uvjete za moguću kupnju stanova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije