Općina Martijanec

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ potpisao ugovor vrijedan 21.500 eura za sportske aktivnosti djece

Dobre vijesti.

Nakon raspisivanja natječaja za Pilot projekt javnog poziva za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole, Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava, a jedan dio tih sredstava dodijeljen je i Općini Martijanec.

Radi se o pilot projektu za koji je Ministarstvo demografije i useljeništva izdvojilo preko 4,7 milijuna eura za 163 projekta općina i gradova diljem Hrvatske, a uručivanje ugovora upriličeno je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prilikom čega je načelniku Općine Martijanec Branimiru Nađu ugovor predao ministar Ivan Šipić.

– Drago mi je što je Općini Martijanec odobren još jedan projekt, a posebice mi je drago što se radi o projektu koji je namijenjen djeci. Općini je odobreno preko 20 tisuća eura za sportske aktivnosti naših najmlađih. Cilj nam je djecu od najranije dobi uključiti u sportske aktivnosti, pokazati im da je sport, osim što je zdrav, i zabavan – rekao je načelnik Nađ te dodao kako je bitno djecu od malenih nogu uključiti u sport zbog čega kontinuirano ulažu u sportski sadržaj na području općine.

– Prije svega nekoliko mjeseci donirali smo vrijedne sportske pakete Nogometnom centru Jalžabet-Martijanec, niknuti će i Streetball igralište za koje smo sredstva dobili iz Hrvatske lutrije, protekle godine se otvorila i teretana, a da ne govorimo o ulaganjima u naša tri nogometna kluba. Kontinuirano ulažemo u sportske sadržaje i aktivnosti jer smatramo da sport ima ključnu ulogu u održavanju zdravog i aktivnog načina života naših sumještana, a posebice je važan kada govorimo o našim najmlađima – poručio je načelnik.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije