Općina Bednja

Općina Bednja dobila 30 tisuća eura za sportske aktivnosti djece

Radi se o provedbi edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Ministarstvo demografije i useljeništva ranije ovog mjeseca donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a među odobrenim projektima bio je i onaj Općine Bednja.

Ministar Ivan Šipić i načelnik Općine Bednja Damir Poljak sada su i potpisali ugovor o dodjeli 30 tisuća eura za programe sportskih aktivnosti koje je Općina prijavila na javni poziv. Sredstva se odnose na aktivnosti koje će se provoditi u projektnom razdoblju od 4. rujna 2024. do 31. kolovoza 2025. godine, a sve aktivnosti u okviru projekta za djecu će biti besplatne.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom i dobivenim sredstvima istaknuo je općinski načelnik Damir Poljak.

– Drago mi je što je prepoznat još jedan kvalitetno pripremljen projekt Općine Bednja i što je potpisan ugovor o dodjeli sredstava. Sada možemo u miru nastaviti s planiranjem projekata i sportskih aktivnosti za naše najmlađe sumještane kako bismo ih od malih nogu zainteresirali za sport i upoznali s mogućnostima i dobrobitima rekreacije – rekao je načelnik Damir Poljak.

Podsjetimo, financijska sredstva osigurana su u Državnom proračunu RH za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 4.892.000 eura, i to u tri grupe, ovisno o broju djece u jedinici lokalne samouprave.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije