Grad Ivanec

Radovi u Ivancu: Nastavljaju se radovi na gradnji rotora, zatvara se promet za dio ceste

Od utorka, 6. kolovoza...

Na državnoj cesti D35, na raskrižju Kovačićeve (obilaznica) i Gundulićeve ulice, u tijeku je asfaltiranje novoizgrađenog dijela rotora sa sjeverne strane. S te su strane građevinski radovi dovršeni pa se na taj dio rotora i pješačke staze polaže grubi sloj asfalta.

Prema izjavi voditelja radova, od utorka, 6. kolovoza, radovi na gradnji rotora nastavljaju se suprotne strane, pa će zbog toga biti zatvoren promet južnom trakom u oba smjera, a promet će se odvijati preko novog dijela rotora.

Kao i taj dio bude dovršen, na kompletni rotor i staze položit će se završni, fini sloj asfalta. Svi radovi trebaju biti završeni za oko mjesec dana. Rotor gradi Cestno podjetje Ptuj.

Novi rotor u cijelosti je investicija Kauflanda, koji pokriva kompletne troškove njegove gradnje i uređenja. Sve suglasnosti i dozvole za izvođenje radova ishođene su od Hrvatskih cesta, u čijoj je nadležnosti obilaznica, kao dio državne ceste D35.

Podsjećamo, paralelno s gradnjom novog rotora Grad Ivanec pokrenuo je radove na gradnji javne rasvjete i cjelovitom uređenju Gundulićeve ulice i to na cijelom njenom potezu – od obilaznice do Šprem amarene te od obilaznice do Varaždinske ulice.

Suvremenim uređenjem ulice i rotora ne samo da će se uvelike poboljšati sigurnost u prometu, već će Ivanec dobiti i novu, izrazito urbanu prometnicu, koja će u svakom pogledu moći zadovoljiti rastuće potrebe za kvalitetnom infrastrukturom koja omogućuje brzu protočnost prometa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije