Grad Novi Marof

FOTOGALERIJA U Sudovcu održan 1. Memorijalni malonogometni turnir ‘Luka Kos’, pobjedu odnio MNK Visoko

U čast tragično preminulome 16-godišnjaku Luki Kosu.

U organizaciji Športskog društva Sudovec, zajedno s prijateljima i članovima kluba, u nedjelju je u Sudovcu održan 1. Memorijalni malonogometni turnir u čast Luki Kosu, 16-godišnjaku koji je tragično poginuo prošle godine.

Turnir je počeo u podnevnim satima te je tom prilikom prisutne pozdravio predsjednik Športskog društva Sudovec, Dražen Đurđević koji je svim ekipama poželio sreću i zahvalio im se na dolasku kako bi odali počast Luki.

Otvorenju turnira prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je poznavao mladog Luku, kao i njegovu obitelj.

– Kada se prisjetim toga dana kada smo ga sahranjivali, usuđujem se reći da je nebo proplakalo. Svi koji ste se tada našli na groblju u Gornjoj Rijeci, sjećate se da se u 3 sata spustila kiša. Dokle god ćete živjeti snove Luke, on će biti s nama – poručio je župan.

Na 1. Memorijalnom turniru “Luka Kos” natjecalo se 19 ekipa iz Varaždinske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Prvo mjesto osvojio je MNK Visoko, drugo mjesto MNK Buldožeri, treće Taxi Fajerovec, dok je četvrto mjesto pripalo ŠD Sudovec.

Za najbolje ekipe bile su osigurane i nagrade, a dodijelio ih je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Čestitam svim ekipa koje su sudjelovale na turniru, posebno onima koje su bile najbolje. Ovim turnirom prisjećamo se Luke, koji nas je nažalost tragično i prerano napustio. Mogu reći da je turnir njemu u spomen uspio i nadam se da će nastaviti i sljedeće godine jer je privukao mnogo ekipa i posjetitelja – istaknuo je Jenkač i zahvalio organizatorima koji su se pobrinuli da sve bude na najvišem nivou.

Nakon završetka natjecanja bila je pripremljena i velika fešta pod šatorom za koju se pobrinuo „Joker Band”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije