Grad Varaždinske Toplice

Najavljen bogat program Lovrečeva u Varaždinskim Toplicama, evo što nas čeka

Pet
9
9. kolovoza - 11. kolovoza
12:00 - 20:00
Varaždinske Toplice
Varaždinske Toplice
događaj je prošao
Loading Događaji

Varaždinske Toplice od 9. do 11 kolovoza ponovno će biti destinacija u koju će svi poželjeti doći. Naime, sljedećeg vikend počinje Lovrečevo festival, a bogati program u četvrtak su predstavili glavni organizator festivala Mirko Bešenić, direktorica ureda Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak te gradonačelnica Grada Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

I ove je godine pripremljen izuzetno bogati program, a već nadaleko poznati slip and slide tobogan i ove će se godine naći na festivalu te će posjetitelji moći iskušati stazu dugu čak 154 metra.

– Tobogan završava bazenom, brzina je ogromna i imamo noćni spust koji je natjecateljskog karaktera. Prijave su na našem webu i na našoj Facebook stranici. A u nedjelju od 18 sati pripremili smo tobogan za najmlađe generacije – rekao je Bešenić dodavši kako će, osim adrenalinskog dijela festivala, organizirane biti različite radionice, street art i break dance.

Dakako, pripremljen je i bogati glazbeni program, pa tako u petak na glavnom trgu nastupa Luka Basi, u subotu je na redu hrvatski slavuj Mladen Grdović, dok će posjetitelji u nedjelju imati priliku slušati Klapu Samoana.

– Ono što nas posebno veseli i s njima smo počeli prije tri godine, to je klapa Samoana koja nastupa u nedjelju. Rodom su s Novog Zelanda, pjevaju hrvatske pjesme, ali ne pričaju hrvatski, vrlo su osebujne ličnosti i svake godine naprave odličnu atmosferu – rekao je Bešenić.

Direktorica ureda TZ-a, Lana Husnjak, istaknula je kako je za ovogodišnji festival ponovno pripremljen program u kojem svatko može pronaći ponešto za sebe.

– Čitav ovaj romantični grad podijelili smo u nekoliko zona, tako da imamo Chill zonu, Dječju zonu, Umjetničku ulicu, mali eko-etno sajam koji ove godine svoje mjesto pronalazi u parkiću ispod spomenika Hrvatskom jeziku, bit će tu i brojne radionice, od grafita do raznih dječjih radionica i kvalitetan večernji program s koncertima – najavila je Husnjak dodavši kako će u Umjetničkoj ulici imati i razne akustične koncerte.

– Ove godine ponovno otvaramo vrata Starog grada i u Atriju ćemo nuditi programe za nešto mlađu publiku. Ove godine dolazi nam vrlo popularna Miach, drugog dana su Dvije kitice, a bit će tu i plesnih nastupa skupine Mantra, kao i nastupi DJ-eva. Ono što nas je prošle godine posebno oduševilo u Atriju Staroga grada su silent party i karaoke – rekla je Husnjak.

Dodajmo su ove godine organizirani i festivalski buseki i to u dvije linije iz Varaždina za Varaždinske Toplice. Autobus kreću u 18 sati te u 20 sati na parkiralištu kod Gradskog groblja u Varaždinu, a polazak iz Varaždinskih Toplica biti će u ponoć i u 2 sata ujutro.

Zadovoljstvo još jednim bogatim programom nije krila ni gradonačelnica Dragica Ratković.

– Naš je festival svake godine sve bogatiji sadržajima i sve posjećeniji, stoga zahvaljujem našoj Turističkoj zajednici i Mirku koji su uložili puno truda i izdvojili puno svojeg vremena da bi osmislili ovako dobar program. Pozivam sve da dođu na Lovrečevo u Varaždinske Toplice jer biti će zanimljivih sadržaja za sve generacije – poručila je gradonačelnica Ratković.

Najnovije