ponašanje u prometu

Varaždinska policija educira Indijce o ponašanju biciklista u prometu

Cilj im je, navode, povećati sigurnost svih sudionika u prometu pa su Indijcima pripremili jedno predavanje.

Varaždinska policija u petak, 2. kolovoza, provodi preventivno-edukativno predavanje za državljane Indije vezano uz ponašanje biciklista u prometu.

Cilj im je povećati sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno vozača bicikla, pa će tako policija iz Policijske uprave varaždinske u suradnji s Hrvatskim autoklubom Temeljni autoklub održati predavanje.

Predavanje će se održati u prostorijama Autoškole Autoklub Varaždin 2, u Varaždinu, Vinka Međerala 13-15.

– Preventivna edukacija biciklista ključna je za stvaranje sigurnijeg prometnog okruženja, a njena implementacija donosi dugoročne koristi za sprječavanje prometnih nesreća i sigurno sudjelovanje u prometu. Educirani biciklisti su manje skloni sudjelovanju u prometnim nesrećama jer bolje razumiju kako se sigurno ponašati na cestama, a kada biciklisti znaju i poštuju prometna pravila, smanjuje se i rizik od konflikata i prometnih nesreća (s automobilima, pješacima, drugim biciklistima i dr.).

Preventivnu edukaciju biciklista u prometu možemo nazvati ključnim sredstvom za povećanje sigurnosti na cestama.  Biciklisti trebaju biti upoznati s prometnim znakovima, pravilima prednosti i pravilnim načinom ponašanja na cestama, a što uključuje korištenje biciklističkih staza/traka, svjetala i reflektirajuće odjeće/oznaka za vrijeme upravljanja biciklom te zabranu korištenja površina namijenjenih za kretanje pješaka i drugo – naglasili su iz PU varaždinske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije