Vremenska prognoza

Nastavlja se sunčano i ugodno vrijeme. Sljedeći tjedan dolazi novi toplinski val

Još ćemo malo uživati u ugodnom vremenu, a zatim nam slijedi još jedan toplinski val.

Danas će biti pretežno sunčano i danju vruće. Od sredine dana u zapadnim i središnjim predjelima povremeno umjerena naoblaka, osobito prema večeri lokalno i malo kiše ili pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni. Na moru slaba do umjerena bura, poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 29 i 34 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo viša, navodi DHMZ.

Vrijeme sutra

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno, osobito u noći i ujutro mjestimice kiša te izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne sunčanije, ali ne i posve stabilno. U Dalmaciji pretežno sunčano, no uglavnom su u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka popodne mogući pljuskovi. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak, a navečer i bura. Najniža temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Zbog pljuskova s grmljavinom za sutra je izdano žuto upozorenje. Krajem tjedna temperature će raste pa od nedjelje i početkom tjedna one će ići preko 32 stupnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije