Grad Ivanec

I ivanečki vatrogasci gasili velik požar kod Trogira: ‘Nikad nismo morali odraditi tako dugu smjenu’

Bravo, momci!

Ivanečki vatrogasci Ivan Putarek, Zoran Petrinjak i Marko Anđel boravili su na izvanrednoj dislokaciji u Vrsinama kod Trogira, gdje su se s kolegama iz Novog Marofa, Kneginca Gornjeg, Varaždinskih Toplica, Leskovca, Varaždinbrega i Lužana Biškupečkog pridružili domaćim vatrogascima te onima koji su upomoć bili pozvani iz drugih krajeva, kako bi pomogli u gašenju ogromnog požara.

Postrojbom sastavljenom od vatrogasaca iz Varaždinske županije zapovijedao je Ivan Putarek, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca.

– Naša zadaća bila je borba s vatrom koja je zahvatila borovu šumu i maslinike te zaprijetila kućama. Bilo je pakleno, da nije bilo kanadera, bilo bi daleko gore. Borbu s požarom otežavao je brdski teren koji nam je bio posve nepoznat te izrazito duga vatrena fronta, na nekih 2-3 kilometra. A za borbu s vatrom na tako dugoj fronti imali smo samo autocisternu iz Novog Marofa te šumsko vozilo DVD-a Ivanec. Odradili smo 24-satnu smjenu; često smo na dislokacijama u priobalju gasili požare, ali nikad se nije dogodilo da smo morali odraditi tako dugu smjenu – kazao je Putarek.

Požar je lokaliziran, a vatrogasci iz naše županije u međuvremenu su se vratili kući.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije