Grad Novi Marof

Grad Novi Marof dodijelit će gotovo 45 tisuća eura potpore male vrijednosti poljoprivrednicima sa svojeg područja

Potporu je ostvarilo 38 poljoprivrednika.

Grad Novi Marof i u svom je ovogodišnjem proračunu osigurao sredstva za potpore male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima u 2024. godini.

Riječ je o potporama za izgradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju na poljoprivrednom gospodarstvu, kupnju, građenje i opremanje plastenika i staklenika, kupnju nove mehanizacije i opreme namijenjenih obavljanju poljoprivredne djelatnosti, kupnju ograda za nasade i životinje, kupnju zaštitnih mreža i ostale opreme za zaštitu od vremenskih neprilika te kupnju sustava za navodnjavanje u plasteniku, odnosno stakleniku.

Nakon što su se javili na javni poziv, pravo na potporu ostvarilo je 38 poljoprivrednika kojima će se ukupno dodijeliti 44.990 eura za mjeru „Potpore za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima”. Najviša pojedinačna potpora iznosi 2.000, a najniža 164 eura.

Gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je da su potpore male vrijednosti jedna od mjera kojima Grad nastoji pomoći svojim poljoprivrednicima.

– S obzirom na brojne nepredvidive faktore, prirodne nepogode kojima sve češće svjedočimo, poput tuče, poplave, suše i vjetra, ključno je da Grad na ovaj način pruži podršku poljoprivrednicima kako bi se što lakše nosili sa svim tim izazovima i kako bi mogli nastaviti s poljoprivrednom proizvodnjom – rekao je Jenkač.

Sredstva za potporu male vrijednosti isplatiti će se nakon potpisa Ugovora o dodjeli potpore male vrijednosti između Grada Novog Marofa i korisnika koji su ostvarili pravo na potporu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije