Grad Ivanec

Na groblju u Margečanu odana počast poginulim braniteljima Draženu Šešetu i Ivici Cecelji

Svečano i dostojanstveno.

Draženu Šešetu, pripadniku 2. GBR Grom, koji je poginuo 8. kolovoza 1991. u Gređanima kod Topuskog u dobi od samo 20 godina, jučer je izaslanstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i njegovim zamjenikom Markom Friščićem odalo počast polaganjem cvijeća i svijeća na njegovu posljednjem počivalištu na groblju Margečan.

Svijeća je zapaljena i na grobu branitelja Ivice Cecelje (s područja Grada Novog Marofa), koji počiva pokraj Šešeta, a koji je poginuo na isti datum četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995. na karlovačkom bojištu, u završnim akcijama Oluje. Bilo mu je tek 28 godina.

Odavanju počasti bila je nazočna i rodbina poginulih, brojni predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Ivanca, Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski vijećnici i dr.

Molitvu za poginule predvodio je margečanski župnik vlč. Tito Damir Šmintić, a komemorativnu svečanost pjevanjem su uljepšale članice zbora župe sv. Margarete pod vodstvom Ivana Habuneka.

Nakon završetka svečanosti predstavnici Grada Ivanca pozdravili su i rodbinu poginulih branitelja. Iako je od njihove pogibije prošlo puno vremena, rane zbog preranog gubitka njihovih najbližih još su uvijek svježe i, kako rekoše, neće zarasti nikad, ali drži ih vjera da će se s njima susresti u vječnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije