40 godina

PONOVO NA OKUPU NAKON 40 GODINA Ekipa iz Bedenca prisjetila se dana kad je žarila i palila malonogometnim terenima

Odlična ideja.

U povodu 40. obljetnice osvajanja prvog malonogometnog razigravanja bivše općine Ivanec, održanog 1984. godine u Druškovcu, na malonogometnom igralištu u Bedencu okupila se pobjednička ekipa Bedenec.

Danas mahom 60-godišnjaci prisjetili su se okolnosti i vremena osamdesetih kada je malonogometna ekipa Bedenca, osim na spomenutom natjecanju, osvajala brojne nagrade na igralištima diljem našega kraja.

Upravo je, u to doba travnato, igralište na kojemu su se okupili bilo glavna baza gdje se kroz odigravanje međusobnih utakmica nogometaša iz Bedenca i po tri puta tjedno iskristalizirala ekipa koja je uspješno nastupala na jakim lokalnim turnirima.

Uz sjećanja sudionika i fotografije sa spomenutog turnira, o uspjesima najbolje malonogometne generacije Bedenca svjedoče i brojni pehari, statue i priznanja koji se i danas čuvaju u prostoru Udruge za kulturu i sport Bedenec.

Željko Vuglač, Tomo Paljak, Božidar Belač, Ivan Bahun, Stjepan Huđ, Željko Novak, Ivan Posavec i Josip Željezić na druženju su evocirali brojne uspomene iz tog doba, prisjetivši se i nekolicine kolega iz ekipe i stručnog stožera koji su preminuli.

Na kraju ovoga, u sjećanje na slavne dane malog nogometa u Bedencu, te u spomen na preminule prijatelje i suigrače, najavili su redovitija druženja u budućnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije