Općina Petrijanec

Općina Petrijanec raspisala javni natječaj za prodaju nekretnina po povoljnoj cijeni

Rok za predaju ponuda je 2. rujan.

Općina Petrijanec raspisala je ponovno natječaj za prodaju građevinskih parcela koja se nalaze u naselju Nova Ves Petrijanečka u Ulici Hinka Krizmana i Ulici Rade Končara. Naselje Nova Ves Petrijanečka udaljeno je 10-ak minuta od Varaždina ima svoju područnu školu koja će uskoro u dogradnju a iduće godine planira se izgradnja dječjeg vrtića koji bi se nalazio tik uz školu i sportski centar.

Na prodaju je ovaj puta 38 parcela površine od 781 m2 do 1068m2 a početna kupoprodajna cijena određena je u samom javnom natječaju. Parcele uz asfaltiranu prometnicu imaju kanalizacijski priključak i izvučen sekundarni vod vodovodne mreže dok se električna energija i plin nalaze u neposrednoj blizini parcela uz cestu.

„Što učiniti po pitanju zadržavanja mladih i zaustavljanju nestajanja sela izazov je brojnih mjesta u Hrvatskoj. Tako smo se u Općini Petrijanec odlučili parcelirati 40-ak građevinskih parcela, promijeniti prostorni plan i prodati navedene čestice po zaista pristupačnim cijenama u vremenima kada se cijene nekretnina otišle u nebo. Zainteresiranih za kupnju ima, a na nama je da uz već osiguranu infrastrukturu (kanalizacija, vodovod, plin i struja za građevinske parcele) da omogućimo i ostale sadržaje za mlade obitelji a to su prije svega nadogradnja Područne škole Nova Ves Petrijanečka i izgradnja područnog vrtića u spomenutom naselju“ – rekao je načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju fizičke i pravne osobe (dalje u tekstu: sudionici natječaja) koje sukladno važećim propisima Republike Hrvatske mogu stjecati vlasništvo nekretnina na području Republike Hrvatske.

Više o samom natječaju:

http://petrijanec.hr/2024/07/19/javni-natjecaj-za-prodaju-nekretnina-u-vlasnistvu-opcine-petrijanec-6/

SADRŽAJ PONUDE:

Pisana ponuda mora sadržavati sljedeće podatke:

za pravne osobe: naziv i naznaku sjedišta, izvadak iz sudskog/obrtnog/drugog odgovarajućeg registra ne stariji od 6 mjeseci,

za fizičke osobe: ime i prezime, adresu, OIB, presliku osobne iskaznice, oznaku nekretnine za koju se daje ponuda (broj katastarske čestice te oznaka katastarske općine), visinu ponuđene cijene izraženu u eurima, broj računa ponuditelja na koji se vraća jamčevina, ako ne bude utvrđen kao najpovoljniji ponuditelj dokaz o uplaćenoj jamčevini – kopija uplatnice.

Ponuda mora biti vlastoručno potpisana.

Pisane ponude dostavljaju se u zatvorenoj omotnici preporučeno putem pošte ili neposredno na urudžbeni zapisnik Općine Petrijanec na adresu: Općina Petrijanec Vladimira Nazora 157, HR-42206 Petrijanec Povjerenstvo za provođenje javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Petrijanec s naznakom „Natječaj za prodaju nekretnina – ne otvaraj“ Rok za dostavu ponuda je 45 dana od dana objave na službenim stranicama Općine Petrijanec.

Ponuda koja nije dostavljena na način, u roku ili ne sadržava elemente i priloge propisane ovim natječajem neće se razmatrati. Otvaranje ponuda je javno i održat će se dana 5. rujna 2024. godine u 10:00 sati u prostorijama Općine Petrijanec.

ROK ZA PREDAJU PONUDA: 02.rujna 2024.g.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije