Kreativnica

Uska ulica na Španciru ponovno postaje mjesto neograničene kreativnosti

Mala oaza kreativnosti nikad ne razočara.

Prolazeći živopisnim varaždinskim ulicama tijekom Špancirfesta, upijajući vizualne i zvukovne doživljaje najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, zaustavite se u maloj oazi kreativnosti gdje se ideje pretvaraju u opipljive proizvode.

Kreativnica je mnogima najdraža ulica na Špancirfestu. Ona će i ove godine biti pozornica za brojne dizajnere, bilo one renomirane ili pak samozatajne kreativce koji tek osvajaju publiku. 

Ove će godine u Uskoj ulici različite oblike dizajna poput modnog, produkt i grafičkog dizajna predstaviti 30-ak izlagača. Neki od njih već su starosjedioci i možete ih pronaći na poznatom mjestu, a ima i onih koji će originalnost i inovativnost svojih proizvoda predstaviti prvi put. Od odvažnih modnih kreacija koje prkose komercijalizaciji i uniformiranosti, do unikatnog nakita i pažljivo izrađenih dekoracija, ovo je prilika da nabavite jedinstvene komade i podržite domaću dizajnersku scenu.

Domaća dizajnerska scena

Torbe od drveta brenda treWolo nisu samo funkcionalne, već i pravi umjetnički komadi koji održavaju ljubav prema prirodi i strast za dizajnom. Izrađene su od drva oraha, javora, šljiva i savskog hrasta i svaka ima jedinstvenu teksturu, boju i uzorak.

Grafički dizajner Boris Pleša izložit će plakate kojima se veže na pop kulturu u glazbi, filmu, književnosti.

Digitalno procesuirane vintage slike montirane na ručno puhanom staklu i porculanu, predstavit će supružnici Lotte i Rudi, koji su kreirali brend WallWare.

Ethnotina je prekrasan brend modnih dodataka za žene inspiriranih etnologijom i folklorom.

Vizualni dojam jedne od najšarmantnijih varaždinskih ulica upotpunit će šareni, cvjetni lusteri brenda Inivalu dreams, postavljeni duž cijele ulice, koji će najviše do izražaja doći kad padne mrak. Uz stvaralačku energiju, posebnu atmosferu Uskoj ulici dat će chillanje uz dobru glazbu po izboru DJ-a, svakodnevno od 18 do 22 sata, dok će za okrijepu biti zadužen On Wheels bar.

Kreativnica je puno više od izložbenog prostora, upoznajte ljude koji stoje iza brendova, poslušajte njihove priče i doživite kreativnost koja ih pokreće. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije