Grad Ludbreg

Radionica Relax kids u subotu na Otoku mladosti u Ludbregu

Sub
17
17. kolovoza
08:00 - 12:00
Otok mladosti, Ludbreg
Kalnička ulica
Ludbreg
događaj je prošao

Zanimljivo.

Loading Događaji

U subotu 17. kolovoza u sklopu programa Ljeto u Ludbregu održat će se radionica Relax kids. Ova zanimljiva radionica održat će se na Otoku mladosti, a početak je u 8 sati.

Relax kids je program osmišljen kako bi, prvenstveno djeci i mladima, pružio alate za postizanje i održavanje fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja. Postoji već dvadesetak godina i prisutan je u više od pola milijuna domova širom Europe.

– Na radionicama Relax kids koristi se jedinstvena metoda od 7 koraka kojima se djeca s visokog nivoa energije i stresa dovode do stanja opuštenosti – relaksacije, koja dokazano pozitivno utječe na mentalno i emocionalno zdravlje i sveukupnu dobrobit djece – kažu organizatori.

Na zabavan način, kroz igru, cijelo tijelo se pokreće, stimulira se simpatički i parasimpatički živčani sustav, vježbama disanja utječe se na smanjivanje stresa, pozitivne afirmacije ohrabruju i jačaju samopouzdanje i na kraju, vježbe opuštanja i vizualizacije omogućuju djeci da umire svoj unutarnji alarmni sustav i potpuno se opuste.

– Kako bi nam djeca stasala u sretne i zadovoljne odrasle ljude, na nama je da ih naučimo i pružimo im alate koje će moći koristiti kroz cijeli život. Da ih naučimo prepoznavati i prihvaćati svoje osjećaje i osjećaje osoba u njihovoj okolini, kako se nositi sa stresnim situacijama i kako se opustiti. Usvajanjem takvih vještina, uz sveukupno zdravlje, jača se samopouzdanje i fokus. Radi se o metodi koja pozitivno utječe na mentalno i emocionalno zdravlje i sveukupnu dobrobit djece tako da će se naša radionica održati u subotu, 17.8. s početkom u 8:00 sati na Otoku mladosti. Svi ste dobrodošli, prijava nema i mi se veselimo vašem dolasku – poručuju iz Turističke zajednice područja Centar svijeta. “

Najnovije