JALŽABET

FOTO ‘Rokovo nije samo manifestacija, to je svjedočanstvo vjere jalžabetskog puka’

Blagdan svetog Roka u petak je obilježen u župi sv. Elizabete u Jalžabetu.

U Jalžabetu je u petak, 16. kolovoza, tradicionalno obilježeno Rokovo. Događanja uz blagdan svetog Roka, kako naglašavaju u tamošnjoj župi sv. Elizabete, nisu samo manifestacija, nego prije svega svjedočanstvo vjere jalžabetskog puka.

Program je počeo jutarnjom misom koju je predvodio fra Dragan Grizelj OFM, gvardijan Varaždinskog samostana. Uslijedila je procesija s kipom sv. Roka, kojeg su nosili vatrogasci.

Svetu misa u 11 sati predvodio je mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko–križevačke biskupije. Slijedilo je otkrivanje ploče svećenicima pokopanim u župnoj crkvi i blagoslov svećeničkih odijela i sakristijskog ormara.

U poslijepodnevnim satima otvoena je izložba. Dječji vrtić Potočić Jalžabet predstavio se radovima u pijesku. Leonarda Piljak oslikala je Krila anđela na fasadi crkve. Matija Sović izradio je veliku slika svetog Roka na ceradi. U pastoralnom centru izloženi su dječji radovi, strip o svetom Roku, postavljena je izložba slika umjetnice Vjere Homan i slike župnika koji su djelovali u župi.

Vjerski program završio je svetom misom u 19 sati i posebnim blagoslovom za bolesnike.

Obilježavanje blagdana nastavlja se danas svjetovnim dijelom programa. U 22 sata koncert će održati grupa Opća opasnost. Prije i nakon njih nastupa grupa Maligani.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije