VARAŽDINSKA GRAĐANSKA GARDA

VIDEO Uzicu topa na Starom gradu danas je povukao Damir Poljak

Iduće dvije subote buku topa zamijenit će šušur Špancirfesta, glasni pucanj vraća se u rujnu.

Varaždinska građanska garda nastavila je sezonu smjene straže uz glasni pucanj iz varaždinskog topa ispred Starog grada. Purgari su ovotjedni pucanj iz topa u podne posvetili dr. sc. Damiru Poljaku, ravnatelju Opće bolnice Varaždin, i to, kako su naveli, zbog iznimnih rezultata. Tako je njemu pripala čast da danas povuče uzicu topa.

Damir Poljak je po zvanju magistar socijalne gerontologije, a u Općoj je bolnici Varaždin zaposlen od 1994. godine. Obnašao je više različitih dužnosti. Od 2017. do 2021. godine bio je zamjenik ravnatelja te je zatim obnašao dužnosti v.d. ravnatelja. Krajem 2021. godine postaje ravnatelj OB Varaždin. Autor je i suautor brojnih znanstvenih i stručnih radova te docent na Sveučilištu Sjever.

Opća bolnica Varaždin provodi niz reformi uz pomoć ulaganja Varaždinske županije i Vlade RH. Cilj je učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena skrb za bolničke pacijente, povećavanje fluktuacije pacijenata kroz dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju, što dovodi do smanjenja lista čekanja i racionalizacije troškova odnosno povećava se isplativost i održivost zdravstvenog sustava u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, smanjuje se broj prijema na akutne bolničke odjele, kao i broj dana hospitalizacije, a liječenje se provodi najsuvremenijim metodama, poruka je poslana u povodu današnjeg glasnog pucnja.

Nakon ove subote slijedi kratka stanka s izvođenjem glasnog pucnja zbog održavanja Špancirfesta, a sezona se nastavlja u rujnu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije