RADOVI U VARAŽDINU

Zagorska ulica u lošem je stanju: ‘Ove godine počinje njezina obnova’

'Rade se mnogi projekti. Za gradonačelnika Nevena Bosilja, mene i naše suradnike nema odmora dok traje obnova', kaže Miroslav Marković.

Zagorska ulica u Varaždinu godinama je u lošem stanju. Riječ je o jednosmjernoj ulici koja povezuje Široke ledine sa Sajmišnom ulicom.

– Ove godine počinje njezina obnova, mislim da već na jesen – najavio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Ono što će biti drugačije, dodao je, je to što će ulica dobiti i biciklističku traku za promet u kontra smjeru. Tako da će biciklisti moći voziti se njome i u smjeru Teksasa i u smjeru Banfice.

– Naravno, prije nego se stavi novi sloj asfalta treba promijeniti infrastrukturu, a u ovoj ulici to znači i kanalizaciju i vodovod. To će trajati jedno vrijeme, ali sve će to odraditi super ekipa Varkoma kojim odlično upravlja Bruno Ister – kaže Marković.

Osvrnuo se i na pitanje što je s onom onom ulicom u nastavku, koja se proteže od Stare vage do Ludbreške ulice.

– To je ulica koja nema ni uređen nogostup ni rasvjetu. Desetljećima stoji takva jer je trasa te ulice malo drugačije ucrtana u urbanističkom planu nego što je u stvarnosti na terenu. Sad ćemo i to ispraviti, riješiti imovinsko-pravne odnose i možda već sljedeće godine uredimo i tu ulicu – iznosi planove zamjenik gradonačelnika.

Nabrojao što se trenutno radi:

– Trenutno se obnavljaju ulice Nikole Tesle i Hinka Krizmana, a nakon Špancirfesta završavamo Vrazovu od Graberja do Kačićeve i krećemo s Kačićevom u onome dijelu od Cankarjeve do Franjevačkog trga.

No nije sve u cestama.

– A gdje su još glavne stvari, vrtić u Hrašćici koji je pred završetkom, bale koje polako, ali sigurno, odlaze zauvijek, zgrade za mlade, projekt podvožnjaka Wissertova-Supilova, pročistač, sortirnica, dječja i sportska igrališta i još puno, puno toga. Za gradonačelnika Nevena Bosilja, mene i naše suradnike nema odmora dok traje obnova – poruka je zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije