Grad Ludbreg

Ludbreška Sveta Nedjelja 2024.: Višestoljetna tradicija i bogat program za sve posjetitelje

Ova višednevna manifestacija, koja se održava u srcu Ludbrega, svake godine privuče više od stotinu tisuća posjetitelja.

Ludbreško svetište, poznato kao cilj jednog od najstarijih kontinuiranih hodočašća u Hrvatskoj, ove godine ponovo će okupiti tisuće vjernika i posjetitelja na manifestaciji Ludbreška Sveta Nedjelja. Ova duga tradicija, koja datira još od 1513. godine, kada je Papa Leon X. službeno priznao čudesnu pojavu Krvi Kristove u kapelici današnjeg dvorca Batthyany, i dalje snažno živi u srcima hodočasnika iz cijele Europe.

Ova višednevna manifestacija, koja se održava u srcu Ludbrega, svake godine privuče više od stotinu tisuća posjetitelja. Ludbreška Sveta Nedjelja danas je jedno od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja u Hrvatskoj, nudeći bogat program koji uključuje vjerske, kulturne, gospodarske i zabavne sadržaje.

Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta, istaknula je važnost ovog događaja: „U duhu manifestacije, naglasak je na vjerskim sadržajima, ali tradicionalno je nadopunjen gospodarskim, zabavnim, kulturnim, glazbenim i sportskim programima. Novost je da će poznati Ludbreški sejem trajati od petka do nedjelje. Vjerujemo da će i ove godine svatko pronaći nešto za sebe te da ćemo brojnim gostima ponovo biti dobar domaćin.“

Manifestacija će se odvijati u cijelom središtu grada, koje će se pretvoriti u prostor molitve, ali i zabave, druženja, mirisa i okusa. Ludbreg će tih dana postati žarište za posjetitelje koji dolaze iz svih krajeva Europe, uživajući u bogatoj ponudi i jedinstvenoj atmosferi. Cijeli program pogledajte ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije