Općina Bednja

Općina Bednja za prvašiće osigurala prigodne poklone za početak školske godine

U osnovne škole na području općine Bednja ove godine po prvi puta u školske klupe sjesti će 19 prvašića.

Kako bi roditeljima olakšali početak nove školske godine, Općina Bednja ove je godine za prvašiće osigurala vrijedne darove.

U osnovne škole na području općine Bednja ove godine po prvi puta u školske klupe sjesti će 19 prvašića, od toga njih osam u OŠ Franje Serta Bednja, sedam u PŠ Julijane Erdődy Drašković Cvetlin, a četiri u PŠ Josipa Jedvaja Vrbno.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, tom je prigodom mališanima uručio prigodne darove za početak školske godine, pa je tako za svako dijete osigurano 70 eura, kao i bon u KTC-u u iznosu od 20 eura. Osim toga, Općina će im pokriti troškove osiguranja u školi, kao i radne bilježnice te troškove kuhinje za mjesec rujan.

– Mali znak pažnje za našu djecu i njihove roditelje. Želimo da naši prvašići svoj početak u školskim klupama pamte po lijepim stvarima, a roditeljima želimo bar na neki način olakšati troškove  – rekao je načelnik Poljak te se osvrnuo i na još dva općinska projekta za djecu.

– Posebno smo ponosni na naše edukativne radionice bednjanskog govora koje počinju sljedeći tjedan. Želimo potaknuti djecu da u svakodnevnom životu govore i komuniciraju na domaćem govoru. Osim toga, Općina je nedavno osigurala 30 tisuća eura za programe sportskih aktivnosti za naše najmlađe, koje ćemo provoditi tijekom naredne školske godine – poručio je načelnik Poljak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije