Općina Donja Voća

Potpredsjednik Vlade i ministar Bačić u posjetu općini Donja Voća

Mnogo se govorilo o kompletnoj sanaciji klizišta u općini.

U prisutnosti župana Varaždinske županije i suradnika, potpredsjednik Vlade i ministar Bačić obišao s načelnicom Kočet sanirano klizište u općini Donja Voća, u naselju Jelovec Voćanski. Tokom ove godine, zahvaljujući pomoći Vlade RH na području općine Donja Voća, za promet je otvorena županijska cesta u Jelovcu Voćanskom nakon kompletne sanacije klizišta.

Nakon prošlogodišnje elementarne nepogode koja je pogodila općinu Donja Voća pojavilo se 10-tak klizišta na županijskim i općinskim nerazvrstanim cestama u procijenjenoj vrijednosti većoj od 600.000,00 eura. Za sada, radi ne mogućnosti prometovanja županijskom dionicom, sanirano je klizište u naselju Jelovec Voćanski u vrijednosti od 81.000,00 eura. Za preostala klizišta koja se nalaze u nadležnosti Općine Donja Voća pripremaju se projekti kako bi time bili korak bliže realizaciji. S navedenim, načelnica Kočet upoznala je ministra Bačića te istaknula kako sanacija preostalih klizišta može biti ostvarena samo i isključivo sredstvima ministarstva obzirom da Općina nema financijske mogućnosti isto sanirati izdvajanjem sredstava iz općinskog proračuna.

Ministar Bačić, istaknuo kako će inicirati na Vladi RH zajedno sa svojim kolegama za pripremu odluke i programa kako bi se uspostavio program za sustavno rješavanje klizišta te se time općinama poput Općine Donja Voća pomoći u rješavanju problema otvaranja klizišta kao posljedice klimatskih promjena.

Ujedno, tokom dana u Županijskog palači održano je i svečana dodjela ugovora o financiranju izrade prostornih planova nove generacije te je Općini Donja Voća za projekt „Izrada prostornog plana nove generacije putem elektroničkog sustava ePlanovi za Općinu Donja Voća“ dodijeljeno 29.375,00 eura. Navedena sredstva Općina Donja Voća osigurala je prijavnom na raspisani Javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te time ostvarila 100% financiranje izrade prostornih planova nove generacije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije