Udruženje hrvatskih obrtnika VŽ

U Velikoj grabi u Sračincu održavaju se prve Županijske obrtničke sportske igre

Stotinjak obrtnika natjecat će se u jedanaest disciplina   

U parku Velika graba u Sračincu, u subotu, 7. rujna, bit će organizirane prve Županijske sportske igre na kojima će se više od stotinu obrtnika iz Varaždinske županije natjecati u jedanaest disciplina. 

– Domaćin ovih, prvih Županijskih obrtničkih sportskih igara je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin. Organizacijom ove priredbe, koju pripremamo zajedno s Obrtničkom komorom Varaždinske županije, želimo na jednom mjestu okupiti što više naših obrtnika i ponuditi im zanimljive sadržaje i mogućnost za cjelodnevno druženje. To će ujedno biti i prilika da obrtnici podijele svoja nastojanja, da razgovaraju i o svojim problemima, no, najvažnije je da se druže u ležernoj atmosferi uz sport i zabavu. Sudeći prema dosadašnjim prijavama na prvim Županijskim sportskim igrama sudjelovat će više od stotinu obrtnika, pa se nadamo da će ovaj sportski susret obrtnika postati tradicionalan – istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koje ove godine obilježava 120 godina rada.

Sudionici  ovog sportskog natjecanja u Velikoj grabi natjecat će se u malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, povlačenju užeta, odbojci na pijesku, pikadu, badmintonu, u kuglanju na visećoj kuglani ali i u igranju bele. Uz navedena sportska natjecanja, obrtnici će za sudionike pripremati kotlovinu i gulaš.

– Ovo je jubilarna godina Obrtničke komore Varaždinske županije, u kojoj obilježavamo 30 godina rada. Stoga smo uz ovaj jubilej pripremili niz manifestacija među kojima su i prve županijske obrtničke sportske igre. Obrtnička komora Varaždinske županije inicirala je ovo natjecanje sa željom da se naši obrtnici okupe i druže uz zanimljive sadržaje. Na igrama će sudjelovati obrtnici iz svih pet udruženja obrtnika u Varaždinskoj županiji. U Varaždinskoj županiji djeluje gotovo četiri tisuće obrtnika, pa se nadamo velikom odazivu i lijepo provedenom danu na terenima u parku Velika Graba. Zahvaljujem Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin, koje je domaćin ove priredbe te Općini Sračinec, koja nam je ustupila sportske terene u Velikoj grabi. U ovoj, jubilarnoj godini, Obrtnička komora Varaždinske županije će organizirati još niz događanja na kojima će promovirati obrtništvo i obrtnička zanimanja – najavio je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije