Sveučilište Sjever

Požurite s prijavama za besplatnu edukaciju na Sveučilištu Sjever koja osigurava radno mjesto

Javiti se možete do 10. rujna.

Sveučilište Sjever i Odjel za sestrinstvo 20. rujna 2024. kreću s provedbom novog programa cjeloživotnog obrazovanja u potpunosti besplatnog za korisnike. Riječ je o edukaciji za njegovatelje i njegovateljice uz vaučer Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a zainteresirani se mogu javiti do 10. rujna.

„Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije njegovatelj/njegovateljica u institucionalnoj i izvaninstitucionalnoj skrbi o starijim i nemoćnim osobama“ verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja i upisuje se u e-radnu knjigu.

Provodi se u trajanju od 750 sati od kojih vođeni proces učenja i poučavanja traje 155 nastavnih sati, učenje temeljeno na znanju 455, a samostalne aktivnosti polaznika 165 sati.

Redovna cijena programa je 1025, 68 eura po polazniku, no uz korištenje vaučera on je besplatan za polaznike i polaznice koji moraju imati završenu osnovnu školu i biti stariji od 18 godina, te imati potvrdu liječnika medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za poslove njegovatelja/njegovateljice.

„Pozivamo zainteresirane da se što prije prijave, jer ostalo je svega još nekoliko slobodnih mjesta za edukaciju koja osigurava sigurno mjesto na tržištu rada. Poslovi njegovatelja iznimno su traženi, a za razliku od sličnih programa koji se provode u drugim institucijama ovaj na Sveučilištu Sjever objedinjuje znanja sveučilišnih nastavnika i praktičara bogatih iskustvom koja će tijekom nastave prenositi polaznicima. Ne samo da će ova edukacija doprinijeti osobnom i profesionalnom razvoju osoblja zaposlenog u domovima za starije i nemoćne, već će omogućiti polaznicima po završetku edukacije da još bolje odgovore na potrebe štićenika, stvarajući tako okruženje koje je sigurno i poticajno za sve. Kroz edukaciju polaznici će steći brojne kompetencije, između ostalog od postupaka u njezi starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, kako komunicirati s njima, kako primijeniti pravila i postupke higijene i prostora do pružanja prve pomoći“, poručuju s Odjela za sestrinstvo.

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na mail msajko@unin.hr ili tanja.sipek@unin.hr., a prijave se vrše putem stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije