Grad Lepoglava

Bogat program Međunarodnog festivala čipke: U subotu koncert Vanne i Martina Kosovca

Pet
13
13. rujna - 15. rujna
08:00 - 17:00
Lepoglava
Lepoglava
događaj je prošao

Nastupiti će Vanna i Martin Kosovec, a održat će se i izbor Miss Varaždinske županije za Miss Hrvatske 2024.

Loading Događaji

Posjetitelji ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke, koji će u Lepoglavi biti održan od 13. do 15. rujna, imat će priliku vidjeti neke od najljepših primjeraka čipke iz čak 15 europskih zemalja. Program ovogodišnjeg Festivala bit će obogaćen i vrijednim kulturno – umjetničkim sadržajima koje će pripremiti Turska, ovogodišnja zemlja – partner festivala čipke u Lepoglavi.

Međunarodni festival čipke je najstarija i najveća manifestacija u Lepoglavi, gradu iznimno bogate kulturne tradicije, koji je već više od stoljeća diljem Europe poznat i kao važno čipkarsko središte.
Organizatori ovogodišnjeg, 28. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, priredit će izložbe najljepših primjeraka lepoglavske čipke, čija je vještina izrade još 2009. godine upisana na Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva UNESCO-a, ali i izložbe čipaka iz drugih najpoznatijih čipkarskih središta u Hrvatskoj – Primoštena, Splita, Sikirevaca, Križevaca, Trga kod Ozlja, Svete Marije, Paga i Krašića.

Posjetitelji ovog međunarodnog festivala čipke moći će doživjeti i profinjenost čipki iz Slovenije, Slovačke, Poljske, Belgije, Italije, Malte, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Španjolske, Bugarske, Engleske, Francuske, Austrije i Turske, ovogodišnje zemlje – partnera.

Uz bogate izložbe čipki i ove će godine na festivalu u Lepoglavi, koji će biti održan pod motom – Tkanje vremena biti organizirane zanimljive radionice te stručni i znanstveni susreti i skupovi u okviru Dana europske baštine u Lepoglavi, ali i prateći kulturni i zabavni sadržaji.

Tako će u subotu, 14. rujna, posjetitelji imati priliku kušati specijalitete hrvatske i turske kuhinje na priredbi – Okusi Hrvatske i Turske, a moći će uživati i na koncertu turske pijanistice Tutu Aydinoğlu u župnoj crkvi te u nastupu hrvatskih zvijezda – Vanne i Martina Kosovca. U nedjelju će u svečanom festivalskom šatoru biti organiziran i Izbor Miss Varaždinske županije za Miss Hrvatske 2024.

Na festivalu će i ove godine biti organiziran i tradicionalni sajam, a kao i svake godine posjetitelji će tijekom festivalskih dana u Lepoglavi moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Cijena ulaznice za sve izložbe 28. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi je samo – 2 eura.
Ovogodišnji, 28. Međunarodni festival čipke bit će održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Varaždinske županije, Varaždinske županije i Grada Lepoglave.

Najnovije