SPOMENIK PRIRODE I TRGOVINA RUKU POD RUKU?

Pitali smo Eurospin otvara li svoj centar kod groblja. Evo odgovora

Mnoge građane brine što će biti izgrađeno na mjestu bivšeg vrtnog centra tvrtke Parkovi.

Jučer je gradski vijećnik Ivan Čehok iznio informaciju da će na mjestu gdje je dosad bio Vrtni centar tvrtke Parkovi niknuti trgovina Eurospin.

Čehok je to izjavio na sjednici Gradskog vijeća tijekom rasprave o opravdanosti prodaje te nekretnine. Podsjetio je da su građani glasno prosvjedovali kad se 2008. godine prodavalo zemljište Mercatoru, a ovo što je sada prodano tvrtki Lonia još je bliže groblju.

No otkud Čehoku informacija da bi tu trebao doći Eurospin, nije posve jasno. Stoga smo jednostavno pitali tu trgovačku tvrtku o njihovim planovima dolaska u Varaždin.

“Željeli bismo Vas obavijestiti da je otvorenje poslovnice Eurospin planirano u 2025. godini”, potvrdili su svoj dolazak.

No zanimalo nas je i je li točno da će Eurospin biti smješten kod groblja.

“S obzirom na to da otvaranje poslovnice nije predviđeno u ovoj godini, još nemamo potvrđene informacije o datumu kada će se poslovnica otvarati, kao ni o točnoj lokaciji iste. Zahvaljujemo na razumijevanju”, odgovorili su nam iz te tvrtke.

Iako lokacija kod groblja nije potvrđena, ona također, kao što se vidi iz odgovora, nije ni odbačena.

Gradonačelnik Neven Bosilj jučer je rekao da Parkovi nemaju više ništa s time nakon što su nekretninu prodali. No pitanje vijećnice Dubravke Novak, čini se, išlo je više u smjeru gradske vlasti, jer je riječ o osjetljivoj lokaciji. Bosilj je odgovorio da između te parcele i ulaza u groblje postoji zeleni pojas koji je u vlasništvu Grada i da će on takav ostati. A sve ostalo što tamo može i ne može biti određeno je prostornim planom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije