Vremenska prognoza

Stiglo osvježenje: Kiša u jutarnjim satima, navečer mogući pljuskovi

U nadolazećim danima temperatura će još malo pasti pa polako možemo očekivati pravu jesen, pogotovo od sljedećeg tjedna.

Danas postupno naoblačenje, uglavnom od sredine dana s mjestimičnom kišom, najprije na Jadranu i predjelima uz njega, navodi DHMZ. Moguće je nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, a u noći na petak i u Dalmaciji. Na istoku djelomice sunčano, uglavnom suho, te vruće i sparno. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Najviša temperatura većinom između 27 i 31, na istoku i do 33 °C.

Za danas je DHMZ izdao žuti alarm za varaždinsko područje.

Vrijeme sutra

Promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu. Lokalno su vrlo vjerojatni obilni i izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, posebice u prvom dijelu dana u Dalmaciji, a popodne na istoku zemlje. Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno jugo, u prvom dijelu dana u sjevernijim predjelima prolazno i sjeverozapadnjak te bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 18, na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29 °C.

Od ponedjeljka dnevna temperatura pada ispod 25 stupnjeva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije