Općina Martijanec

Općina Martijanec: U pola godine osigurano više od 220 tisuća eura s nacionalne i EU razine

Radi se o sedam projekata na području općine.

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda sjednice Općinskog vijeća Općine Martijanec, održane u srijedu, bilo je izvješće o radu načelnika u prvih šest mjeseci ove godine. U sklopu tog izvješća, načelnik Branimir Nađ je istaknuo kako je krenula dogradnja Dječjeg vrtića „Vlakić” Martijanec za što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Općini isplatilo predujam u iznosu od 81 tisuću eura.

-Dobivena sredstva osigurana su zahvaljujući kvalitetnoj pripremi i prijavi projekta na natječaj spomenutog Ministarstva. No, to je samo dio osiguranih sredstava preko nacionalnih natječaja, odnosno EU fondova. Za ukupno sedam projekata osigurano je u prvih šest mjeseci više od 220 tisuća eura – naglasio je Nađ.

Također, izrađen je glavni projekt za opremanje dječjeg igrališta kraj vrtića, a započeto je i postavljanje solarne elektrane na sam objekt vrtića.

U tijeku su pripreme i za ulaganje u prometnu infrastrukturu. Naime, pripremljena je dokumentacija za rekonstrukciju nerazvrstane ceste od Martijanca prema Madaraševcu te je izrađeno idejno rješenje za Vinogradsku ulicu u Slanju. Tome treba pridodati i da je uređen centralni trg u Martijancu. Uložena su i sredstva u uređenje te nabavku opreme za groblja u Martijancu, Križovljanu i Slanju. Također, u prvih šest mjeseci značajna sredstva uložena su na području sporta.

-Rekonstruiran je i opremljen teniski teren u Martijancu. Nadalje, započela je i II. faza izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta u Čičkovini. Ulaganje u sportsku infrastrukturu izrazito je bitno jer želimo sportašima, ali i rekreativcima, osigurati kvalitetne uvjete bavljenja sportom te mladima boravak na otvorenom uz rekreaciju i sport – pojasnio je Nađ.

Osim o radu načelnika raspravljalo se i o izvršenju proračuna za prvu polovicu 2024. U tom periodu prihodi proračuna Općine Martijanec i DV Vlakić Martijanec bili su 1.209.662,53 a rashodi 1.206.139,41 eura.

-Prihodi proračuna realizirani su u spomenutom iznosu od 1.209.662,53 eura što je za 21,42 posto više u odnosu na ostvarenje prethodne proračunske godine – komentirao je pozitivne financijske rezultate načelnik Nađ.

U konačnici, vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješće načelnika, kao i izvršenje proračuna za

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije