Varaždinska županija

FOTO Povodom Dana Varaždinske županije odana počast poginulim braniteljima te preminulim građanima

U varaždinskoj katedrali služena je sveta misa.

Povodom Dana Varaždinske županije već tradicionalno na gradskome groblju u Varaždinu izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić odalo je kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu počast poginulim i nestalim braniteljima, preminulim građanima, te na grobu pokojnog župana Marijana Mlinarića.

Župan Stričak odao je počast i nedavno preminulom zamjeniku župana i predsjedniku Županijske skupštine Vladimiru Stolniku položivši cvijeće i zapalivši lampion na njegovom grobu na mjesnom groblju u Sračincu.

„Već tradicionalno povodom Dana Varaždinske županije odajemo dužno poštovanje i počast svim našim preminulim građanima te poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Naime, na ovome varaždinskom groblju počivaju mnogi naši građani koji su svojim dijelima zadužili Varaždinsku županiju te su svojim radom doprinijeli svekolikom razvoju Varaždinske županije. Odana je počast i pokojnom županu Marijanu Mlinariću kao i nedavno preminulom zamjeniku župana Vladimiru Stolniku koji je vršio i dužnost predsjednika Županijske skupštine. Ovih dana prisjećamo se i županijskih vijećnika koji su preminuli u ovome mandatu, generala Dvekara, profesora Marijana Cingule i Zorana Kunića“ – istaknuo je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić.

Nakon odavanja počasti na groblju, u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM na nebo služena je sveta misa koju je predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije