Grad Novi Marof

Biciklisti iz Novog Marofa na četverodnevnom putu prema Vukovaru u čast žrtvama Domovinskog rata

U Vukovar planiraju stići u subotu.

Desetak entuzijastičnih biciklista iz Novog Marofa u četvrtak je krenulo na četverodnevno putovanje od Novog Marofa do Vukovara kako bi dali svoj doprinos očuvanju sjećanja na žrtve Vukovara.

Avantura Novomarofčana započela je ispred crkve sv. Antuna Padovanskog, gdje ih je blagoslovio pater Mihael Pavić. Biciklisti su, u pratnji dvaju kombija koji im pružaju logističku podršku, krenuli prema istoku s ciljem da svaki dan prijeđu otprilike 140 kilometara.

Planirano je da u Vukovar stignu 7. rujna, gdje će tijekom vikenda obići ključna mjesta sjećanja, uključujući Memorijalni centar Domovinskog rata, Ovčaru i Trpinjsku cestu. Ova biciklistička ekspedicija nije samo fizički izazov, već i simboličan čin kojim sudionici žele odati počast svim žrtvama Domovinskog rata koje su stradale u borbi za slobodu Hrvatske.

Punu podršku na njihovu putovanju pružio im je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Našim biciklistima želim sretan put te da sigurno stignu u Vukovar. Obaveza svih nas je čuvati sjećanje na one koji su svoje živote dali za domovinu u kojoj danas mirno živimo, a ovaj pothvat zaista je lijep i prikladan način odavanja počasti svim stradalima – rekao je Jenkač i dodao da je ova ekspedicija primjer kako sport i sjećanje mogu biti povezani u plemenitom cilju čuvanja nacionalne povijesti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije