Grad Ivanec

Znate li što je likvidambar? U Ivancu znaju pa su ga i zasadili

Odlično.

Članovi Udruge udomitelja Nada, djeca iz udomiteljskih obitelji te ostali koji su ljetos sudjelovali u razmjeni mladih u Zatonu, danas su, u sklopu EU projekta “ECO-NNECT – Mladi zajedno za bolju budućnost“, na zelenom „otoku“ u blizini skate parka Ivanec zasadili stablo likvidambara.

– Sadnja je organizirana kao dio predviđenih projektnih aktivnosti kojima je cilj da se mladi osvijeste za opasnosti s kojima se suočavaju priroda i okoliš, od klimatskih promjena do onečišćenja. Glavni cilj je da mlade potaknemo na konkretnu akciju, kako bi oni sami, svojim odgovornim ponašanjem prema prirodi, postali dio rješenja – poručila je predsjednica Mladenka Ravenski.

Ova akcija organizirana je u sklopu projekta koji Udruga Nada provodi na široj regionalnoj razini i to u suradnji s Crvenim krstom iz Sombora i Udruženjem roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „NEVEN“ iz Prnjavora, koji će i sami u svojim lokalnim zajednicama zasaditi mlada stabla.

Projekt je financiran sredstvima EU, uz podršku nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU, a vrijedan je 73.100 €.

Uključuje raznovrsne aktivnosti, od razmjene mladih i zajedničkog ljetovanja (ove godine u Zatonu), radionica i edukativnih igara do terenskih posjeta, volonterskih akcija i sl., a sve s ciljem promicanja ekološke osviještenosti među mladima, inkluzije i solidarnosti. Projekt službeno završava u listopadu.

Inače, Udruga Nada ove je godine provela sedmu razmjenu mladih kroz Erasmus+ program, putem kojeg je dosad više od 400 mladih odvela na more te im omogućila lijepo ljetovanje, druženje i nova prijateljstva. Posebnost tog programa je što su u velikoj mjeri uključuje i mlade osobe, s manje mogućnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije