OPĆINA MARUŠEVEC

U Maruševcu u prve razrede i ove godine krenula 42 prvašića

Prvog dana škole učenike su pozdravili načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek.

Prvi je dan nove školske godine, a u tri škole na području Općine Maruševec i ove su godine upisana 42 prvašića.

Na početku nove školske godine načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek pozdravili su maruševečke prvašiće i ostale osnovce u školama u Čalincu, Druškovcu i Gredi.

Uputivši im riječi dobrodošlice i podrške, Vincek i Klapša zaželjeli su učenicima uspješno i radosno životno putovanje koje će im donijeti nova znanja, prijateljstva i iskustva.

– Ovo je vaša prilika da otkrijete svijet učenja i znanja, da istražujete i postavljate pitanja i nemojte se plašiti grešaka jer su one dio života i pomažu vam da rastete. Roditeljima pak želim poručiti da ste vi naši ključni partneri na ovom putovanju. Vaša podrška i ohrabrenje djeci ali i razrednicima i učiteljima su neprocjenjivi jer svi zajedno radimo na tome da djeca razviju ljubav prema učenju i postanu najbolja verzija sebe i naše zajednice – naglasio je Klapša te zaželio novim učenicima škola puno veselja, sreće i uspjeha u školskim klupama ali i da uživaju u svojim osnovnoškolskim danima.

Općina Maruševec protekle tri godine za sve svoje osnovce osigurava radne bilježnice s priborom za pokuse, mape za likovnu kulturu, kao i kutije s priborom za tehničku kulturu i rasporede sati. U sve tri škole na području Općine Maruševec provodi se program produženog boravka, škola je ove godine osigurala šest pomoćnika u nastavi, a nastava je organizirana u jednoj smjeni u 28 odjela koje polazi oko 414 učenika.

Uz radni pribor za školu, Općina Maruševec školarcima sufinancira i autobusni prijevoz, program produženog boravka, školu plivanja te novčane nagrade za učenike i mentore koji postižu uspjehe na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i edukativne aktivnosti i STEM radionice za što je u općinskom proračunu ove godine ukupno osigurano preko 168 tisuća eura, odnosno gotovo 1,3 milijuna kuna.

Osim socijalnih mjera, Općina Maruševec izdvaja proračunska sredstva za ulaganja u obrazovnu infrastrukturu po javno-privatnom partnerstvu, kao i za ove godine postavljenu rasvjetu sportskih terena u Druškovcu i Gredi u ukupnom iznosu od 61 tisuću eura, odnosno gotovo 460 tisuća kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije