Vremenska prognoza

Oblaci, kiša i zahlađenje: Evo što nas očekuje danas i narednih dana

Spuštaju se temperature, prava jesen dolazi te će biti sve manje sunca.

Danas sa zapada jače naoblačenje uz kišu, lokalno izražene pljuskove i grmljavinu, navodi DHMZ. Mjestimice obilna oborina, većinom na Jadranu i predjelima uz njega. U istočnoj Hrvatskoj prvi dio dana djelomice sunčan i suh. Slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, poslijepodne u okretanju na umjeren do jak sjeverni.

DHMZ je za danas izdao žuto upozorenje za varaždinsko područje zbog mjestimično obilne kiše.

Na Jadranu će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najniža temperatura zraka uglavnom od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna između 19 i 24 °C, u Dalmaciji i na istoku malo viša. Navečer u unutrašnjosti osjetno svježije.

Vrijeme sutra

Pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito. Posvuda povremeno kiša, a u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji uz obilniju oborinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, mjestimice na udare jak. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, na južnom dijelu jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 8 do 13, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije 13 do 18, a na srednjem i južnom Jadranu između 18 i 23 °C.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije