folklor

Dječje folklorno društvo ‘Sončece’ upisuje djecu u školu folklora i školu tambure

Uvijek možete doći pogledati jednu probu škole folklora ili škole tambura bez obaveze upisa.

S početkom nove školske godine, Dječje folklorno društvo “Sončece” iz Varaždina započelo je upis novih članova u školu folklora i školu tambure.

Dječje folklorno društvo “Sončece” osnovano je 2005. godine u Varaždinu s ciljem promocije i popularizacije tradicijske kulture među djecom i mladima. DFD “Sončece” jedina je udruga s područja Varaždinske županije specijalizirana isključivo za rad s djecom i mladima u području očuvanja kulturne baštine. DFD “Sončece” partnerska je udruga Varaždinskog folklornog ansambla.

Škola folklora DFD “Sončece” djeluje u dvije grupe. Mlađa dječja folklorna skupina okuplja djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole (6 – 10 godina). Probe se održavaju ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 18:30 u Aninoj ulici 11 u Varaždinu.

Probe starije dječje folklorne skupine (učenici viših razreda osnovne škole, 11 – 15 godina) održavaju se ponedjeljkom i petkom od 18:00 do 19:30 u Aninoj ulici 11 u Varaždinu. Voditelj škole folklora je Tim Hrvaćanin, magistar novinarstva i dramaturgije s dugogodišnjim iskustvom rada s brojnim folklornim skupinama.

Djeca i mladi (8 – 16 godina) koji žele naučiti svirati jedan od tamburaških instrumenata – bisernicu, brač, bugariju ili berde – mogu se upisati u školu tambure. Probe škole tambura održavaju se ponedjeljkom i petkom od 18:00 do 19:30 u Aninoj ulici 11 u Varaždinu. Voditelj škole tambura je Nikola Ivek, učitelj razredne nastave na Katoličkoj osnovnoj školi Svete Uršule u Varaždinu.

Iza Dječjeg folklornog društva “Sončece” vrlo je uspješna školska godina. U listopadu prošle godine sudjelovali su na 20. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini kao predstavnici Varaždinske županije, dok su u lipnju ove godine gostovali na 25. izdanju međunarodnog dječjeg festivala folklora “Otroški Folkart” u Mariboru.

Za više informacija o mogućnostima upisa možete kontaktirati voditelje DFD “Sončece” na e-mail dfdsoncece@gmail.com, na broj telefona 0989570546 ili preko društvenih mreža. Uvijek možete doći pogledati jednu probu škole folklora ili škole tambura bez obaveze upisa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije