Sveučilište Sjever

Najbolja odluka u ovom dijelu godine – upišite diplomski studij na Sveučilištu Sjever

Početak nove akademske godine sve je bliži.

Početak nove akademske godine sve je bliži, brucoši u jesenskom roku upisuju preostala mjesta na sveučilištima, a do kraja mjeseca prijaviti se mogu i oni koji žele svoje obrazovanje nastaviti na diplomskim studijima. 

U oba roka, ljetnom i jesenskom, Sveučilište Sjever i ove je godine privuklo velik broj mladih koji će svoj akademski put graditi u sveučilišnim centrima u Varaždinu i Koprivnici. Odlična popunjenost upisnih kvota dokaz je kako budući studenti prepoznaju Sveučilište Sjever kao mjesto u kojem će steći nova znanja i vještine, potrebne na tržištu rada, čime se Sveučilište Sjever ponovno potvrdilo kao jedno od vodećih sveučilišta po broju upisanih studenata u Hrvatskoj.

I dok brucoši rujanske tjedne provode u pripremi za nove životne izazove, neki će se zasigurno odlučiti i za nastavak studiranja na diplomskom studiju, bez obzira kreću li u daljnje obrazovanje netom nakon završenog prijediplomskog studija ili se možda u studentske klupe vraćaju nakon godina rada u realnom sektoru.

Sveučilište Sjever na diplomskoj razini nudi nova znanja na odjelima Multimedije, Sestrinstva, Strojarstva, Graditeljstva, Poslovne ekonomije, te Odnosa s javnostima u SC Varaždin, a Medijskog dizajna, Komunikologije, medija i novinarstva, Ambalaže, recikliranja i zaštite okoliša, te Održive mobilnosti i logističkog menadžmenta u Sveučilišnom centru Koprivnica.

„Gotovo svi naši diplomski studiji izvode se kao redovni i izvanredni, čime pružamo mogućnost i onima koji rade da nastave svoje obrazovanje, vrate se u studentske klupe i time unaprijede svoju profesionalnu karijeru. Kroz protekle generacije pokazalo se to kao odličan potez, jer naši studenti cijene to što mogu svoje studentske obveze obavljati i u poslijepodnevnim satima. Ukupna kvota za diplomske studije u oba centra je 420 studenata, od čega je 235 redovnih, a 185 izvanrednih. Nakon završene dvije godine diplomskih studija gotovo da nemamo studenata koji nisu ili napredovali u svom poslu ili pronašli bolje radno mjesto. Osluškujemo potrebe poslodavaca i tako kontinuirano unapređujemo studijske programe, jer to je najbolji put kako spojiti akademsku zajednicu i realni sektor“- ističu na Sveučilištu Sjever.

Sveučilišni magistri/e inženjeri/ke strojarstva iznimno traženi na tržištu rada

Jedan od diplomskih studija Sveučilišta Sjever koji kroz četiri semestra studentima omogućuje kompetencije za širok spektar djelatnosti vezanih uz polje strojarstva diplomski je studij Strojarstva. Namijenjen je studentima koji su završili istovrsni ili srodni sveučilišni ili istovrsni stručni prijediplomski studij, a sve se više i studentica odlučuje za ovo vrlo traženo zanimanje. Pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Sanja Šolić, koja je i predsjednica Hrvatskog društva za materijale i tribologiju ističe:

„Znanja i vještine koje razvijamo tijekom studija kod naših studenata uz čitav niz tehničkih znanja, rješavanja kompleksnih zadataka i inženjerskih problema zalog su njihove odlične pripremljenosti za rad u realnom industrijskom i drugim poslovnim okruženjima. Dokaz da smo u tome uspješni je i 100 % zapošljivost naših studenata po stjecanju diplome, a u većini slučajeva čak i ranije. Naša se struka brzo razvija i trudimo se kontinuirano pratiti sve trendove, što i ovaj studij razlikuje od drugih sličnih u Hrvatskoj. Studentima u okviru studija organiziramo terenske nastave, te ih također potičemo i omogućavamo njihovo sudjelovanje na međunarodnim konferencijama gdje predstavljaju svoje projektne zadatke i radove, jer i to je način za stjecanje novih znanja i iskustva kao i prezentacijskih i komunikacijskih vještina. S ponosom možemo reći da su i naši studenti dobitnici Rektorove nagrade, a posebno smo ponosni na naše diplomce koji su nedavno dobili Rektorovu nagradu za najbolji studentski projekt za rad koji su prošle godine uspješno prezentirali na međunarodnoj konferenciji MATRIB 2023. Sanja Gregorinčić i Karlo Murković ponosni su dobitnici te značajne nagrade, a mi smo ponosni što imamo i sve više studentica na Odjelu što je dokaz kako strojarstvo uopće nije više samo muško zanimanje, već dapače sve veći broj kolegica svoju budućnost upravo vidi i u strojarskoj struci“.

Novosti na Odjelu za odnose s javnostima  i Odjelu za ekonomiju

U novu akademsku godinu dva najstarija diplomska studija Sveučilišta Sjever-odjeli Odnosa s javnostima i Ekonomije ulaze s novim pročelnicima.

Prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo odjel Odnosi s javnostima preuzela je nedavno, a prof. dr. sc. Dinko Primorac od početka akademske godine na čelu je Odjela za ekonomiju. Oba ova odjela upisuju buduće diplomce na redovnom, besplatnom studiju, kao i na izvanrednom.

„Studij smo upotpunili kolegijima koji se odnose na umjetnu inteligenciju, kao i čitavim nizom izbornih predmeta koji pokrivaju lepezu specijaliziranih područja u komunikaciji od sporta, kulture, javnim institucijama, kulturi, te neprofitnim organizacijama. Uvodimo i obaveznu praksu koja će se moći odraditi u komunikacijskim agencijama, ali i kroz projekte u organizaciji Odjela odnosa s javnostima. Planiramo održati čitav niz radionica, gostujućih predavanja i znanstveno-stručnih konferencija. Kako je od pokretanja diplomskih studija na Sveučilištu Sjever prošlo više od desetljeća s ponosom možemo reći da su naši diplomanti itekako uspješni. Neki od njih odlučili su se i na znanstvene karijere, drugi rade u struci i to širom Hrvatske i u privatnom i državnom sektoru. Svakako je zanimljiva informacija da među našim alumnijima ima i onih koji su primjerice diplomirali na drugim fakultetima i sveučilištima, a onda odlučili steći i diplomu iz odnosa s javnostima, iz razloga što im je ova danas vrlo atraktivna, široko rasprostranjena ali i dobro plaćena struka, otvorila nove vidike i nove poslovne mogućnosti.“, ističe pročelnica Rosanda Žigo.

Sinergija teorije i prakse uvijek je inspirativna za studente, pa na tom tragu novi pročelnik Odjela za ekonomiju priprema novu akademsku godinu.

„Naglasak će biti na većem broju gostujućih predavanja stručnjaka iz različitih gospodarskih sektora, uključivanje praktičnih projekata i zadataka, a svakako će studenti više raditi na stvarnim poslovnim problemima u suradnji s partnerima iz industrije. Teorijska znanja koja će steći na predavanjima na Odjelu za ekonomiju uz nove vještine moći će primijeniti u stvarnim poslovnim situacijama što će ih učiniti konkurentnijima i spremnijima za izazove tržišta rada. Sveučilište Sjever izdvaja se upravo po praktičnom obrazovanju i suradnji s poslovnim sektorom što omogućava studentima stjecanje stvarnog radnog iskustva i direktnu primjenu teorijskog znanja. Naš kurikulum je suvremen i fleksibilan, redovito ga prilagođavamo najnovijim trendovima i potrebama tržišta rada. Uključujemo najnovije tehnologije i digitalne alate u samu nastavu, omogućujući studentima da razviju vještine koje su visoko tražene u modernom poslovnom okruženju. Sve to čini Sveučilište Sjever prepoznatljivim i atraktivnim izborom za studij ekonomije, pripremajući studente ne samo za uspješne karijere, već i za aktivnu i odgovornu ulogu u društvu“, poručuje prof. dr. sc. Primorac.

Za nova znanja nikada nije prekasno, stoga pridružite nam se na Sveučilištu Sjever na diplomskim studijima koja će osigurati vam bolju poziciju na tržištu rada, ali mogućnost nastavka obrazovanja na doktorskim ili specijalističkim studijima.

Prijave se primaju do 27. rujna u 11: 59 putem htpps://diplomski.studiji.hr, a sve se informacije mogu dobiti i na mrežnim stranicama Sveučilišta Sjever www.unin.hr, te na društvenim mrežama Sveučilišta.

Diplomski studij mogu upisati i oni koji su završili stručni studij ili studij iz drugih područja uz polaganje razlikovnih kolegija.

Sveučilište Sjever-sveučilište je kojem je stalo do svakog studenta i ne zaboravite-znanje je u Vašim rukama. Čekamo Vas!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije