Općina Donja Voća

U Općini Donja Voća potpisani ugovori za potpore poljoprivrednicima, gospodarstvenicima i iznajmljivačima

U Općini Donja Voća, u petak, potpisani ugovori za potpore male vrijednosti s poljoprivrednicima, gospodarstvenicima te iznajmljivačima s područja općine. Sredstva su dodijeljena nakon javnog poziva koji je objavila Općina Donja Voća, a iz proračuna su za tu namjenu izdvojili ukupno 28.000,00 eura. Potpore su se dodijelile u iznosu od 40 do 70% prihvatljivih troškova po računu, a najviše do iznosa potpore po korisniku u maksimalnom iznosu od 2.000,00 eura ovisno o mjeri potpore male vrijednosti.

S ciljem pružanjem podrške i pomoći svojim poduzetnicima, Općina Donja Voća provela je po prvi puta 2023. godine natječaj za dodjelu potpora poduzetnicima, a po visini potpora, prema analizi Ministarstva financija za 2023.g., nalaze se na 6. mjesto među općinama u RH koje izdvajaju sredstva za poduzetnike.

Na području općine postoje uspješni dugogodišnji poduzetnici koji predstavljaju veoma pozitivan primjer mlađim naraštajima za poslovni poduhvat, ali ujedno su i generatori uspješnog gospodarskog razvoja općine. Nastojimo potaknuti osobito mlade poljoprivrednike da ulažu u modernizaciju svoje proizvodnje, te ih podržavamo u ostvarivanju njihovih potencijala kroz pružanje besplatnih savjetodavnih usluga, te po tom pitanju tu je uspješna suradnja sa Savjetodavnom službom koja radi na organizaciji predavanja na prostoru općine.

Kad govorimo o poljoprivredi veoma je važan trend generacijske obnove, odnosno da raste broj nositelja poljoprivrednih gospodarstava mlađih od 41 godine te je isto vidljivo i za području naše općine, a kao konkretniju mjeru uz samo dodatno bodovanje kod dodjele potpore male vrijednosti je i upravo aktualan Javni natječaj za dodjelu potpora za unapređenje uvjeta stanovanja obitelji mladih poljoprivrednika na općinskom području, gdje je mlade obitelji poljoprivrednika mogu ostvariti do 7 tis. eura subvencije za kupnju, adaptaciju ili izgradnju nekretnine na području općine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije