Općina Sračinec

FOTO Ribiči i mali nogometaši obilježili početak Dana Miholja

Počeli su Dani Miholja.

Dani Miholja, osmodnevna manifestacija koja se održava povodom dana Općine Sračinec, počeli su u nedjelju sportskim aktivnostima.

Na nogometnom terenu NK Sračinec okupili su se najmlađi nogometaši, starosti od 5 do 6 godina, koji su se natjecali na turniru “Limači”. Radi se o najmlađem uzrastu nogometaša, koji treniraju u sklopu Nogometnog centra Sračinec – Svibovec.

U isto vrijeme, na umjetnom jezeru Kocinka, uređenom baš za ribolovne aktivnosti, održan je jubilarni 15. Ribički kup općine Sračinec. Lijepo sunčano vrijeme, kada po vjerovanju riba slabije grize, bilo je ugodno za natjecanje, a ulova uopće nije nedostajalo.

Ekipni pobjednici ovog kupa dolaze iz kluba domaćina, ŠRK Sračinec, dok su ukupno pojedinačno najbolji bili Nikola Banić (Varaždin Interland), Pavao Kereži (Općina Petrijanec) i na trećem mjestu Valentina Trubelja (Novi Marof). Ukupno se natjecalo 35 ribiča, ulovili su (i kasnije pustili) 52 kilograma ribe, a ulovljen je i šaran kapitalac od preko pet kilograma.

Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u ribičkim prostorijama uz samo jezero Kocinka. Najuspješniji su dobili medalje i pehare, koje su im uručili predstavnici pokrovitelja, Općine Sračinec, načelnik Božidar Novoselec te predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije