Općina Ljubešćica

U Osnovnoj školi Ljubešćica postavljeno spomen obilježje poginulim braniteljima

Na spomen obilježju, koje je postavljeno ispred knjižnice, nalaze se imena petorice branitelja koji su izgubili živote u Domovinskom ratu.

U srijedu, 25. rujna 2024. godine u Osnovnoj školi Ljubešćica održana je svečanost postave spomen obilježja petorici poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a koji su bili učenici škole.

Svečanosti su prisustvovali općinski načelnik Nenad Horvatić, ravnatelj Osnovne škole Ivica Rojc, članovi Udruge hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica, velečasni Stjepan Makar, članovi obitelji poginulih branitelja, pripadnik prve gardijske brigade „Tigrovi“ Krunoslav Ratković.

Učenici viših razreda pod mentorstvom učiteljice Sanje Horžić pripremili su poseban program posvećen životu i žrtvi petorice naših junaka, koji svaki sa svojom pričom i odanošću, simboliziraju hrabrost koju su podnijeli za slobodu naše domovine.

Na spomen obilježju, koje je postavljeno ispred školske knjižnice, nalaze se imena petorice hrabrih branitelja koji su izgubili živote u Domovinskom ratu: Josip Dvorski, Mladen Horvatić, Josip Ivanušec, Dražen Klarić i Ivan Bešenić.

Postava spomen obilježja projekt je koji je nastao povodom Dana Varaždinske županije na inicijativu pročelnika Miroslava Huđeka u suradnji sa braniteljskim udrugama, županijskim centrima izvrsnosti iz likovne kulture, hrvatskog jezika i nacionalne povijesti.

Ovo spomen obilježje osim što odaje počast poginulim braniteljima, predstavlja trajnu zahvalnost na njihov doprinos, te educira nove generacije o njihovim žrtvama, osiguravajući da se njihova sjećanja nikada ne zaborave.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije