Općina Maruševec

Idućeg vikenda Čiselska nedela v Maruševcu

Ova manifestacija čuva tradiciju i kulturnu baštinu maruševečkog kraja.

Općina Maruševec i Kuburaška udruga Maruševec vas pozivaju na tradicionalno obilježavanje blagdana Čiselske nedele v Maruševcu.

Program nadaleko poznate manifestacije Čiselske nedele v Maruševcu koja čuva tradiciju i kulturnu baštinu ovoga kraja ove godine započinje sportskim događanjima.

U subotu, 5. listopada ove godine u Područnoj školi Druškovec s početkom u 10 sati održat će se Memorijal Buder Rudolf, u organizaciji Šahovskog klub Ivanec i Općine Maruševec.

Na šahovskom turniru igrači će se moći natjecati u dvije kategorije; za sve igrače iz Hrvatske i inozemstva te u kadetskom turniru za šahiste rođene 2008. godine i mlađe. Tempo igre je švicarski sustav u sedam kola odnosno 7 minuta po igraču + 3 sekunde dodatka. Za šahiste s najboljim rezultatima organizatori su osigurali pehare i medalje.

Program se nastavlja u 16 sati nogometnim derbijem osmog kola 3. Županijske nogometne lige skupine Varaždin na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju između ŠNK Rudar 47 Donje Ladanje i NK Omladinca Jurketinec.

U večernjim satima u šatoru ispred zgrade Općine Maruševec održat će se koncert popularnog osječkog tamburaškog sastava Džentlmeni! Ulaz je slobodan!

Centralni dio obilježavanja blagdana Čiselske nedele započet će u nedjelju, 6. listopada budnicom Kuburaške udruge Maruševec u 8 i 30 sati kod crkve svetog Jurja u Maruševcu.

Lokalne udruge i OPG-ovi, njih 20-ak predstaviti će svoje proizvode i djelatnosti na 13. Sajmu v Maruševcu s početkom u 10 sati, kada počinje i okupljanje povijesnih postrojbi i kuburaških udruga.

Naime, uoči otvorenja Sajma održat će se svečano postrojavanje 19 povijesnih postrojbi i kuburaških udruga s područja Republike Slovenije, kao i Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Koncelebrirano misno slavlje u Župnoj crkvi svetog Jurja bit će u 11 sati, a predslavit će je vlč. Mario Filipović, župnik u Natkrižovljanu, a pjevanje na misnom slavlju predvodi zbor iz Župe Novo Virje i Ždale.

Nakon misnog slavlja u folklornom dijelu programa nastupit će članice i članovi KUD-a Klaruš, dok je oko 12 i 30 sati predviđen nastup svih kuburaških društava te zajedničko druženje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije