Državno natjecanje

Na natjecanju u oranju sudjelovali Krunoslav Mužic i Vladimir Pocedulić iz Varaždinske županije

Za vikend je održano Državno natjecanje u oranju, a tu su se našli orači iz naše županije.

Jučer je u Velikoj Gorici održano 20. Državno natjecanje u oranju. Na ovom jubilarnom natjecanju, snage u kategoriji ravnjaka i premetnjaka odmjerili su orači iz 13 županije. Na natjecanju su sudjelovali i predstavnici Varaždinske županije – Krunoslav Mužic u kategoriji premetnjaka i Vladimir Pocedulić u kategoriji ravnjaka. Natjecanje nije bilo nimalo lako te je veliki izazov za natjecatelje stvarala kiša koja je neumorno padala tijekom cijelog dana.

Prvo mjesto u kategoriji premetnjaka, na posljetku je osvojio Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije, dok je u ravnjacima najbolji bio Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije. Pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja će Hrvatsku predstavljati na Savjetom natjecanju u oranju koje će se održati u Češkoj. Državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, Tugomir Majdak, također je naveo kako će u rujnu 2026. godine, Hrvatska biti domaćin Svjetskog natjecanja u oranju koje će se održati u Osijeku.

Iako se naši predstavnici nisu plasirali među prva tri mjesta, podrška navijača nije izostala. Unatoč izazovima i kišnom vremenu, navijači su ponosno bodrili svoje predstavnike te su ujedno pripremili fina tradicijska jela varaždinskog kraja koja su podijelili sa ekipama iz ostalih županija.

Preporučeno
Najnovije