Grad Ludbreg

U Ludbregu predstavljen projekt ‘I ja sam istraživač’

Cilj projekta je kod djece potaknuti ljubav prema STEM području.

Projekt „I ja sam istraživač“ koji odobren od strane Ministarstva demografije i useljeništva, osigurao je financiranje u iznosu od 30 tisuća eura. Prijavitelj projekta je Grad Ludbreg, a provodit će ga u partnerstvu s Centrom za kulturu i informiranje, odnosno Muzejom Grada Ludbrega te Regionalnim znanstvenim STEM centrom Lori u kojem je danas, 1. listopada, projekt i predstavljen.

– Cilj projekta je potaknuti ljubav prema STEM području, matematici, fizici, biologiji i kemiji kod djece od najranije dobi. Osim STEM aktivnosti, djeca će sudjelovati i u raznim kulturnim radionicama u Muzeju Grada Ludbrega – naglasio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Kako je pojasnila Željka Marković-Bilić u projekt će biti uključena Osnovna škola Ludbreg, ali i škole ludbreške regije te dječji vrtići s područja Ludbrega.

-Predviđeno je 20 radionica namijenjenih predškolskom uzrastu i učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Kako bismo na što zanimljiviji način približili djeci radionice, vodili smo brigu o svakom koraku, od samog naziva radionica, prezentacije, izvedbe. Tako između ostaloga imamo radionice Galaxy limunada, Zašto mi se diže kosa na glavi, Mjehurići koji gore i brojne druge. Na temelju dosadašnjeg rada našeg Lori centra radionice su se pokazale kao uspješan način približavanja učenicima znanja iz STEM područja – rekla je Željka Marković-Bilić.

Voditeljica Muzeja Grada Ludbrega Jelena Koprek najavila je deset radionica koje će se provesti u njihovom prostoru.

– Uz tradicijske radionice, božićnu i uskršnju, sudionici radionica upoznat će se i s ledenodobnim životinjama koje su živjele na prostoru ludbreškog kraja. Također bit će tu i arheoloških radionica u sklopu kojih će imati i arheološko istraživanje na prilagođenom arheološkom nalazištu – pojasnila je Koprek.

Javni poziv, koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, ima za cilj financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske. Ovaj projekt značajno pridonosi cjelokupnom razvoju i obrazovanju djece.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije